Snap
  • Baby
  • Gezond

Twee poezen en een baby

Tot nu toe ging alles heel goed met de poezen en de baby. Maar nu hebben we vlooien.

Alweer wat jaartjes geleden hebben we een hele lieve oude poes uit het asiel gehaald. Wat een lieverdje. Een jaar later hebben we nog een kleine kitten erbij gehaald. Dit keer een raskat en niet eentje uit het asiel omdat Pinda (poes nummer 1) niet veel katten verdraagt en we daarom voor een heel lief ras hebben gekozen en voor een kitten zodat de kans op acceptatie het grootst zou zijn. Vandaag dat poes nummer twee een ragdoll geworden is. 

Tot nu toe zijn er weinig problemen geweest. Onze oude dame doet het goed. Af en toe heeft ze wat eetproblemen gehad maar dit was altijd best snel weer op te lossen. Nu hebben we sinds 4 maanden een kindje. We waren tijdens de zwangerschap zeer benieuwd hoe de katten op de baby zouden reageren. Zouden ze de baby accepteren, zouden ze er stress van krijgen, zouden ze uit de box blijven. We hebben er alles aan gedaan dat de katten al voor dat Nino er was afgeleerd zouden hebben dat Nino's slaapkamer en de box niet voor hun was. Dit zodat ze het niet met Nino zelf zouden associëren en dus niet boos of jaloers op hem zouden worden. Dit is best goed gelukt.

Toen Nino met mij thuis kwam uit het ziekenhuis ging dat eigenlijk heel goed. De katten hielden afstand in het begin maar liepen er wel nieuwsgierig (van een afstandje) langs. Als Nino hard moest huilen liepen de katten weg. Tegenwoordig vinden ze het geen probleem om in de buurt van Nino te komen maar ze gaan niet bewust naast hem liggen. De box komen ze alleen in als wij er niet zijn en Nino er niet in ligt. Dus dat betekend dat we hem 's nachts altijd volgooien met spullen zodat dat niet een fijn bedje voor ze wordt. Dit werkt tot nu toe goed.

Wat ben ik blij dat het zo loopt. We hoeven ons tot nu toe helemaal geen zorgen te maken. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden als Nino straks kan kruipen en de katten misschien ontdekt.

Maar nu hebben de katten best een vervelend kwaaltje. Namelijk vlooien en oei wat zijn die moeilijk te bestrijden. Ik vergelijk het maar met de hoofdluis maar dan nog niet iets erger. Dit omdat de katten rond lopen, geheel bedekt zijn met vacht en vlooien het leuk vinden hun eitjes ook op de vloer en eigenlijk overal neer te leggen dus niet alleen op stof. Arghhh!

Tot nu toe heeft het allemaal niet geholpen. Goed stofzuigen, katten behandelen, huis spuiten en alle stoffen dingen wassen of in zakken doen zodat de luizen verstikken en niet te vergeten de katten kammen. En daar ligt dan ook het grootste probleem. Pinda is prima te kammen en daar haal ik de luizen en luizen eitjes goed uit maar Taffy onze ragdoll heeft zulk fijn haar (ik vergelijk het vaak met een angora konijn) dat de luizenkam er niet doorkomt en waar die wel doorkomt pakt hij geen eitje of luis mee. Taffy vindt het dan ook verschrikkelijk om gekamd te worden. Hoe los ik dit op. Ik heb nog geen idee.

Voor nu hebben we gepland om in de kerstvakantie weer een grondige huis en katten reiniging te doen en elke dag stof te zuigen en de katten te kammen (zoveel als dat kan). En hopelijk bestrijden we het uiteindelijk toch.

Wish me luck!

9 jaar geleden

Ik ben nog steeds bezig helaas. Ik denk dat ik met mijn ragdoll naar de trimsalon moet... een echt goede kambehandeling geven die ik niet kan doen of misschien wel kaalscheren, al is dat echt mijn laatste red middel, zo zielig. Maarja ik moet die beesten toch kwijt zien te raken...

9 jaar geleden

En, gelukt?!

9 jaar geleden

dank je voor de tip. Ik ga het azijn water meteen vandaag proberen. Ik ben benieuwd. Ik vind helaas nog steeds levende vlooien als ik kam. Dat vlooienspul voor de katten werkt ook voor geen ene meter...

9 jaar geleden

Ik ken het! Wij zijn ook weken bezig geweest om ze hier uit huis te krijgen.. uiteindelijk na alle dure middeltjes de perfecte huis tuin en keuken oplossing gevonden waarmee we er binnen een week vanaf waren. Iedere dag je vloer, kussens en andere plekken waarvan je vermoed dat ze er zitten inspuiten met een mengsel van half azijn half water. De eitjes overleven dit ook niet. S nachts een schaaltje met water, een drup afwasmiddel en ik het midden een kaarsje neerzetten. Je merkt al snel dat er steeds minder in zullen springen. Succes!