Snap
  • Baby
  • Zwanger
  • stuitligging
  • versie
  • #ziekenhuis
  • geplandekeizersnede

TURN BABY TURN

Het leed dat een versie heet

Daar gingen we dan, poep zenuwachtig richting het ziekenhuis om die draak handmatig terug te draaien in mijn buik. 

Ik had natuurlijk (heel dom) allemaal filmpjes op lopen zoeken hoe een versie gaat en wat ze precies doen, dus eigenlijk wilde ik helemaal niet naar het ziekenhuis. Maar ik las verschillende reacties op internet, de een vond het een hel de andere voelde er niets van. Smorgens heb ik nog aan mijn man gevraagd, wat nou als ik aankom en ik durf het niet meer.. (ik voelde me schuldig omdat hij de hele dsg vrij had genomen). Maar die antwoordde rustig dan gaan we naar huis het is jouw buik. 

Aangekomen in het ziekenhuis moest ik eerst nog een half uur aan de hartscan om te kijken of alles goed ging met de kleine draak. Voor mijn gevoel duurde dit een eeuwigheid en ik bleef maar denken nu kan ik nog naar huis... 

zo gezegd zo gedaan, scan achter de rug en ze kwamen zo terug om aan de versie te beginnen. Twee lieve dames sterk, waarvan eentje al de medicatie gaf om mijn baarmoeder (dit is namelijk een grote spier is mij vertelt) soepeler te krijgen zodat de draak beter te draaien is. Men wat voelde ik me hier beroerd van, zweet brak me uit en gelijk het gevoel dat ik moest overgeven. De verpleegster zei nog, dit voelt zo even gek alsof je een marathon hebt gelopen en buiten adem bent, je gaat ook je hart voelen kloppen meer dan normaal. Sjesus, ik wist niet dat mijn hart zo te keer kon gaan. Wat ik deze (misschien max 5 minuten) heb gevoeld en gedacht zal ik voor me houden, de zenuwen zullen we maar zeggen😂.

Hét moment was aangebroken. Het draaien van de draak. Wat een enorm raar en stiekem ook wel pijnlijk gevoel. Een gevoel wat ik tot op de dag van vandaag niet uit kan leggen. Het zag er volgens mij ook heel 'eng' uit want mijn man keek me opeens recht in mijn ogen met lichte paniek aan 'ik kijk wel naar jou ipv je buik'. Twee keer hebben ze geprobeerd een rechtse omdraai te maken wat helaas niet lukte. Mevrouw liet zich tot de helft draaien en dacht daarna doei ik lig lekker zo dus werk niet mee. In overleg met mij hebben ze het een keer de andere kant opgedaan, maar na nog geen 5cm draaien heb ik met tranen in mijn ogen gevraagd om te stoppen, deze kant deed écht pijn. 

Mission failed om de draak te draaien.. Dit betekende dat ik 'een keus' had om natuurlijk een stuitbevalling in te gaan en de kans dat ze nog zou draaien of een geplande keizersnede. Ik kreeg heel mooi een a4 papier mee met een soort 'voor en tegens'. Lees maar even op uw gemak door mevrouw en uw laatste echo kunt u kiezen wat u wilt....

Ik moest eerst nog bijkomen van heel deze versie. Ik had deze toch best onderschat en heb hem als niet fijn ervaren (wil niemand afschrikken trouwens maar dit was mijn gevoel erbij).