Snap
  • Baby
  • Nieuws

De juiste babynaam: Truus, Tessa of toch Princess Peaches Honeyblossom??

Een naam kiezen voor je pasgeboren spruit is erg lastig. Want wat is nou een naam die je altijd leuk zult vinden? Je wilt ook een naam kiezen die goed bij je kleine past. Maar hoe weet je van te voren nu hoe het karakter van je kind zal zijn? Mensen kiezen uiteindelijk vaak voor een naam, die bepaalde karaktereigenschappen voorsteld, waarvan ze hopen dat hun kind die eigenschappen zal hebben.

Nu is het zo dat uit onderzoek van de britse site Gurgle.com blijkt dat 54%, van 1000 ondervraagden, uiteindelijk vindt dat ze de verkeerde naam hebben gekozen. De Naam past uiteindelijk niet bij het karakter van hun kind. Hoewel maar 16% zei dat ze rekening hadden gehouden met de betekenis van de naam, zegt 49% dat een naam wel het karakter weergeeft.

Ook werd als reden gegeven dat de naam te populair werd na verloop van tijd. Mensen dachten eerst een redelijk unieke naam te hebben gekozen, maar na een tijdje dook de naam steeds vaker op en werd hun naam weer 12 in het dozijn. Daarnaast werd bij 21% van de ondervraagden de favoriete naam door hun partner afgewezen.

Het mooie is dat kinderen uiteindelijk ook niet altijd tevreden zijn met de naam die ze hebben gekregen. Zo heb je bijvoorbeeld wat mannelijkere vrouwen die Anne-sophie heten terwijl ze liever Sam heten. Of mannen die gepest worden omdat hun naam ook voor meisjes gebruikt wordt (Luca of Anne bijvoorbeeld). Voor deze mensen is het gelukkig mogelijk om je naam te wijzigen, al moet de rechter dit wel goedkeuren!

Zijn jullie wel tevreden met jullie naam? Of met de naam van jullie kind? En voor de zwangeren onder ons: wat vinden jullie een mooie naam, en wat echt absoluut verschrikkelijk?

12 jaar geleden

Onze kinderen heten Annabel Pietertje, Maximilian Ringo en Georgina Abbey. Namen die je niet vaak hoort, maar ook niet echt moeilijk zijn. Alhoewel, hier in Duitsland moeten we de namen vaak even herhalen. Maximilian is een echte Duitse naam, de andere namen niet. Ringo en Georgina Abbey verwijzen naar de Beatles, waar ik grote fan van ben. Wij vinden dat ze de mooiste namen van de wereld hebben:-)

12 jaar geleden

Bij onze eerste hadden we ieder een lijstje met favoriete namen gemaakt, op beide lijsten stond voor een jongen de naam 'Randy' en dat was toch wel favoriet. Mijn man en ik zijn gek op honkballen en de pitcher Randy Johnson is echt een topper dus die naam bleef. Onze tweede, was een meisje, wisten we tijdens de 20 weken echo. We wilden een bijzondere aparte naam. Het heeft ons veel moeite gekost, om dmv medicatie, zwanger te raken van de tweede, gezien mijn PCOS. Na een miskraam wilden we nog 1 poging wagen met medicijnen en dus zwanger van een dochter. Toen voelde we ons euforisch! Dus op zoek naar een bijzondere naam.....moeilijk hoor! Mijn man is altijd gek geweest op films en boeken over bergbeklimmen, en omdat de top van de wereld, de hoogste berg, de Mount Everest is, kwamen wij al snel op de naam 'Everest'. Maar ja, dat was natuurlijk wel een hele gekke naam, toch?! Na veel wikken en wegen, en geen enkele naam meer leuk te vinden, zijn we er toch voor gegaan. In het begin kregen we natuurlijk wel wat vreemde reactie's maar over het algemeen vindt iedereen het een prachtige bijzondere naam, en voor ons is Everest nog steeds onze top van de wereld ;-). Zou het een jongen worden dan zouden we de naam 'Chase' gekozen hebben en toen we erachter kwamen in juni 2011, dat wij onverwachts spontaan (theoretisch niet mogelijk) al 23 weken in blijde verwachting waren van ons derde kindje, een zoon, was de keus natuurlijk snel gemaakt! Op 24 oktober kwam 'Chase' ter wereld, ons derde wonder. Randy, Everest en Chase drie bijzondere kinderen met (in onze ogen) bijzondere namen, die ook nog eens goed bij elkaar passen. Wij bevinden ons dus aan de top van de wereld met dit stel ;-)

12 jaar geleden

Bij de eerste zijn we gegaan voor een Hollandse naam, samengesteld door de namen van de beide opa's. "Toevallig" was dit een leuke combinatie. In het begin moest ik wel wennen. Hoewel we de naam al een jaar of acht in ons hoofd hadden, was het toen de naam eindelijk echt toegepast werd, wel even wennen. Maar dat had ook te maken met, ineens heb je een kind met een naam. Tijdens de zwangerschap hadden we de baby steeds baby genoemd, omdat we het geslacht niet wilden delen met anderen. En dan ineens heeft hij een naam. Maar na een week ofzo was ik wel aan de naam gewend en nu ben ik heel blij met de gekozen naam. Ja, de naam past bij onze zoon. Nu ben ik zwanger van nummer twee. Weer een jongen. Toen we jaren geleden de naam voor een eventuele zoon bedachten, hadden we ook al vrij snel een meisjesnaam. Tot week 23 van deze zwangerschap hadden we geen jongensnaam. Wat we ook bedachten, het paste niet bij de naam van de eerste of we hadden er associaties bij die we niet erg leuk vonden. En bij de oer Hollandse naam van de eerste moesten we van onszelf ook wel een Hollandse naam voor de tweede hebben. Nou zijn we allebei ook niet van de aparte, bijzondere, buitenlandse, veel voorkomende of, "ordinaire" namen. Een naam uit de afgelopen top tienen viel af. Met vijf Timmen in de klas zitten, terwijl er zo veel andere leuke namen zijn te bedenken.... En bij sommige buitenlandse of in onze ogen ordinaire namen, heb je gelijk zo'n associatie met bepaalde gezinnen. Maar vind maar eens een leuke Hollandse naam passend bij de dubbele naam die we onze eerste hadden gegeven. Het heeft uiteindelijk maar drie weken geduurd voor we een naam hadden. Tot de twintig weken echo hadden we nog niets bedacht, omdat het ook wel eens niet nodig hoefde te zijn een jongensnaam te verzinnen. Nu is het wachten op nummer twee. Vorige week was ik uitgerekend. Ik kan niet wachten de naam wereldkundig te maken, want ik vind het een leuke naam. Ik ben heel benieuwd hoe lang ik uiteindelijk aan deze naam moet wennen.