Snap

Tongriempje te kort, probleem met borstvoeding

Tygo is nu al weer een maand oud, wat gaat de tijd snel als het allemaal zo leuk is :) het gaat erg goed met Tygo hij is nu 54,5 cm en weegt 4020 gram dus het gaat goed. De Lactatiekundige is nog langs geweest ivm de borstvoeding want dat ging nog niet helemaal goed en had nog steeds kloven op mijn tepels niet echt fijn dus zij kwam kijken en ze viel gelijk op dat Tygo zijn tongriempje te kort was dus ik heb de consultatiebureau gebeld en de arts heeft ook nog gekeken en ja die was te kort dus we moesten een afspraak maken in het ziekenhuis, we konden gelijk de volgende dag al komen dus dat deden we ook, eenmaal in het ziekenhuis werd hij is onderzocht en er werd naar zijn tongetje gekeken, ik wilde er niet bij zijn gelukkig was Remco ook mee dus hij bleef erbij en ik ging naar de gang, ik kon Tygo ook nog op de gang horen huilen en dat gaat echt tussen merg en been het was binnen een paar minuten gebeurd, ik kon weer naar binnen en heb Tygo borstvoeding gegeven want de linkerborst gaat goed alleen de rechterborst daar blijf ik mee kwakkelen echt niet leuk dus ik kolf nu de rechterkant en dat gaat wel goed. Gelukkig heeft Tygo er geen last van gehad en hij kan zijn tong meer bewegen.

De consultatiebureau was er ook achter gekomen dat hij een spiertje in zijn nek heeft belast door de bevalling dus we moesten de kinderfysio inschakelen en die kwam ook dezelfde week nog bij ons thuis en die heeft naar zijn nekje gekeken, Tygo draait elke keer naar 1 kant en dat moeten we ook in de gaten houden want straks moet hij een helmpje en dat willen wij voorkomen maar ze zei al dat we optijds waren dus we hebben allemaal oefeningen gekregen wat we moeten doen en dat gaat goed. Tygo heeft steeds 1 regeldag en dat is de zondag dan is hij bijna de hele dag wakker hij slaapt dan wel s' nachts erg goed :) We geven Tygo om 00.00 voeding en dan wordt hij ongeveer om 6uur weer wakker soms eerder soms later.

Tygo heeft de eerste warme dag ook meegemaakt in Nederland en dat vond hij niet fijn, hij had de hele dag dorst maar dat is begrijpelijk s' nachts kon hij ook niet goed slapen maar ja dat konden wij ook niet, we konden best wel buiten slapen. Het was ook erg benauwd op zijn kamertje dus we hebben Tygo op onze kamer neergelegd of in de huiskamer en dat ging beter. Onweer vind Tygo ook niks helemaal die flitsen niet elke keer als er een flits kwam moest hij huilen.

Deze week moeten we weer naar de consultatiebureau dan gaan ze kijken hoe het met zijn tongetje gaat.  Tygo heeft ook van die lachstuipjes en volgt je al met zijn grote blauwe ogen en hij herkent Remco en mij en dat is zo bijzonder.

Ik hou jullie op de hoogte.

8 jaar geleden

Mijn jongste (nu 5 maand) is met 11 weken geklieft. Wat een onwijs gaaf verschil is dat. Geen gevecht meer tijdens het eten, geen hongerige baby, HEERLIJK !!!