Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

TOMY Gumdrop

Baby’s duimen om te leren drinken. De behoefte wisselt weer per kind. Daarom heeft Tomy voor de eerste levensjaren van uw baby de Gumdrop...

Duimen of een speen?

Baby’s duimen om te leren te kunnen drinken. De ene baby heeft er meer behoefte aan dan de ander, dan vinden ze alleen het zuigen aan de fles niet voldoende, en zoeken ze iets anders om aan te zuigen: hun duim! Duimen is dan ook een middel om zich te troosten als ze verdrietig zijn of om rust te vinden. De meeste kinderen stoppen met duimen als ze vast voedsel gaan eten.

Tot die tijd duimt een baby. Maar wat is nu eigenlijk beter? Een speen of zuigen op je duim? De meeste ouders kiezen voor een speen. Dit leert het duimzuigen al af, en is beter voor het gebit. Een speen is ook makkelijker af te leren dan duimen. Ook is een speen gemakkelijker uit de mond te halen van de baby als hij of zij slaapt.

TOMY Gumdrop

TOMY heeft daarom voor de eerste levensjaren van uw baby de Gumdrop. Deze speen is bruikbaar voor elke baby vanaf de geboorte, en in verschillende kleuren te verkrijgen. Deze speen zorgt ervoor dat de neus van de baby altijd vrij blijft om te kunnen ademen. Het is getest op veiligheid, en ook speciaal voor de veiligheid is deze speen gemaakt uit één stuk silicone. In veel ziekenhuizen wordt deze speen ook gebruikt.

Tips voor het gebruik van de speen:

  • Zorg voor meer dan één speen. Anders kan uw baby gehecht raken aan deze speen. Als u die speen kwijtraakt of vergeet kan dit nog een lastige kwestie worden.

  • Maak de speen regelmatig goed schoon. Dit kun je doen door hem uit te koken. Zorg dat de baby geen schadelijke bacteriën binnenkrijgt!

  • Maak nooit een speen schoon door hem in uw eigen mond te stoppen. De mond van een volwassenen bevat veel meer bacteriën dan een baby.

  • Vervang de speen regelmatig. De speen kan slijten waardoor er mogelijk stukjes plastic loslaten en kan uw kind doorslikken. Een fopspeen gaat gemiddeld 8 weken mee.

11 jaar geleden

Nooit geweten dat een speen maar 8 weken mee ging.

11 jaar geleden

Hebben ze ook een blauwe? Want ik denk niet dat ik mijn zoontje een roze ga geven

11 jaar geleden

Super, dit zou mijn zoontje echt fijn vinden!

11 jaar geleden

Ideaal, maar waar koop ik deze?