Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

To carry or not to carry

De draagdoek blijft een puntje van discussie. Want moet je je kind nu wel of niet dragen en zo ja hoe en hoeveel draag je je kind?

Mijn oudste dochter van nu 15 wilde ik dolgraag dragen, maar niet hele dagen. Het bleek bijna onmogelijk, want ik heb een slechte rug. Wel droeg ik haar later vaak op de heup gedurende korte momenten c.q. korte stukjes.

Mijn jongste dochter draag ik nu wel, want ik heb de draagdoek ontdekt. En zo'n doek is ook met een slechte rug prima te doen. Uiteraard heb ik al het nodige commentaar erop gehad. Kinderen moeten zich bewegen om zich fatsoenlijk te kunnen ontwikkelen. Daarom draag ik dus niet hele dagen, maar beperk ik me tot de momenten dat mijn dochter moe is. Overdag slaapt ze dan ook soms heerlijk tegen me aan.

Het laatste beetje twijfel raakte ik kwijt toen een vriendin me vertelde dat zijn 15 jaar geleden haar oudste dochter ook droeg en ook in een doek. Toen was zoiets nog vrij uitzonderlijk, en ze heeft destijds moeite moeten doen een goede doek te vinden. Maar net als mijn moppie nu sliep haar dochter overdag maar weinig, tenzij ze bij moeders lag. Ja ook dat laatste herken ik.

Ik geniet er met volle teugen van om mijn dochter te dragen, maar geniet ook net zo hard als madammeke in de wagen in slaap valt 's middags tijdens de dagelijkse wandeling en dan blijft slapen na thuiskomst. Wat overigens ook niet altijd lukt.

Kinderen in een draagdoek zouden zich sneller ontwikkelen op allerlei levels, wel ben ik er van overtuigd dat men kinderen ook de kans moet geven zich te bewegen, en de eigen handjes en voetjes te ontdekken. Ik doe wat mijn moederhart me ingeeft en word daar wat betreft het dragen, en de balans in wel en niet dragen steeds zekerder over.

9 jaar geleden

Ik heb niks tegen een draagdoek alleen wat men soms wel vergeet dat het niet handig is als je kind naar de opvang gaat. Wij krijg steeds meer 'draagdoek' kinderen die van jongs af aan gewent zijn om in slaap te vallen in een doek tegen mama aan, het gevolg daarvan is dat wij steeds meer moeite hebben met het in slaap krijgen van deze kinderen in bed, en dat is erg sneu voor de kinderen zelf. Voor een leidster is het geen doen om met een draagdoek rond te gaan lopen en de kinderen zo in slaap te krijgen, als we er wat van zeggen kijken ouders ons soms vreemd aan of vinden het maar raar dat we geen draagdoek willen dragen "want dan slaapt hij binnen 5min" Een draagdoek prima maar als je kind naar de opvang gaat is het wellicht ook handig om deze ook te leren overdag te in slaap vallen in zijn/haar bedje.

9 jaar geleden

Inderdaad dit is een little frog doek. Ik ben ook al lid van draagpraat op facebook, volg de regels maar weiger zo fanatiek te worden als zij zijn. Dank je voor je complimenten.

9 jaar geleden

Wat leuk dat je draagt!! Little frog doek of niet? Ik ben begonnen met dragen vanaf geboorte in babybjorn maar weinig steun dus gestopt, toen rond 10 maanden rekbaar ontdekt, gedaan voor paar maanden en werd te zwaar, net voor de tweede verjaardag een storchenwiege doek en manduca draagzak, knopen lukte niet dus doek verkocht en manduca werd altijd gepakt. Net voor derde verjaardag toch weer een doek besteld omdat de manduca al tijdje weg was en dochter er nog gedragen wilde worden. De lennylamb tamgata met bamboe, super zacht en super fijn, heb nu de lennylamb, een fidella paisley pine, een ayayslings (nieuw merk) tester voor twee weken en een natibaby spooky ooga ringsling! En ja ik draag nog steeds, ze is nu 3 jaar en 4 maanden oud, ik kan rugknopen, heup en natuurlijk voor. Nu dochtertje flink ziek is wilt ze wat meer in de doek, Ik zeg dragen is je ding of niet. Er zijn kids die altijd in de doek willen maar ook kids die alleen de rustmomenten in de doek willen. Ken je de draagdoekenmarkt al ol facebook? Daar kan je je doeken-dragers verkopen en kopen! Wel even zorgen dat je de regels leest anders word je waarschijnlijk "aangevallen" Je kindje ziet er gelukkig uit in de doek! Leuke blog om te lezen,