Snap
  • Baby
  • help
  • zoektocht
  • draagmoederschap

Tja.. WAT NU?!

Het gaat natuurlijk niet vanzelf

In januari besloten wij om naar buiten te brengen dat wij een kinderwens hebben en deze graag in vervulling zien gaan door middel van draagmoederschap. Het was een super spannend moment, maar eenmaal gelanceerd op Instagram (@hetpapaproject) werden we overdonderd door de meeste lieve, leuke en toejuichende reacties. We zaten meteen op een roze wolk, zonder dat we nog enig resultaat hadden geboekt. Wat overigens helemaal logisch is, want we zijn ons ervan bewust dat dit een jarenlang project kan worden.

Er volgden weken vol leuke gesprekken, een groeiend Instagram account qua volgers en heel veel tips, tricks en ervaringsverhalen stroomden binnen. En dit gebeurt nog steeds wel en dat vinden we allemaal superleuk om te lezen!

Het enige waar we nu tegenaan lopen is: Wat doen we nu?! En vooral: Hoe blijven we actief in onze zoektocht? In Nederland mag je natuurlijk niet echt adverteren voor draagmoederschap en uiteraard benader je zelf ook niet zomaar iemand.

Je wil wel het idee hebben dat je er alles aan doet

Ondanks dat we weten, zoals al eerder benoemd, dat dit een heel lang traject kan worden, voelt deze onwetende fase toch een beetje als stilstaan. En je weet het, stilstaan is achteruit gaan. Uiteindelijk wil je wel het idee hebben dat je er alles aan doet om je droom te verwezenlijken. 

Dus als er (wens)ouders zijn die dit lezen en ook in dit proces zitten of hebben gezeten. Alle tips zijn meer dan welkom! En als het antwoord is: "Geduld is een schone zaak". Dan is dat natuurlijk ook helemaal goed. Maar dan weten wij in ieder geval weer dat het geen gekke fase is waar we inzitten.