Snap

Tips bij het aankleden van de baby

Veel ouders vinden het lastig om hun pasgeboren baby aan te kleden. Hoe kan je je baby nou eigenlijk op een gemakkelijke manier aankleden?

Baby`s vinden het meestal niet zo leuk om te worden aangekleed. Al dat ( soms nog wat onhandige ) gefrunnik zorgt voor gehuil of getrappel met de armpjes of beentjes. Voor jonge ouders valt het aankleden van hun pasgeboren baby dan ook niet altijd mee. Hun baby is nog zo klein en kwetsbaar, waardoor ze bang zijn om het niet goed te doen. Hieronder volgen een aantal tips om het aankleden van je baby gemakkelijker te maken.

Gemakkelijke kleding=gemakkelijk aankleden van je baby!

Gemakkelijke kleding is de basis van het eenvoudig aankleden van je baby. Kies de babykleding dan ook bewust uit. 

Kies vooral geen babykleding van spijkerstof of andere stugge stofjes. Katoenen broekjes en rokjes zijn bij het aankleden wel ideaal.

Koop de kleding voor je baby liever een maatje groter. Bij ( te ) krappe kleding is het aankleden van je baby bij voorbaat al een strijd.

Sommige ouders geven de voorkeur aan babypakjes met (druk)knoopjes, anderen vinden ze juist vreselijk vervelend. Test zelf eens wat jullie fijn vinden.

Aankleden? Begin bij het hoofdje!

Wanneer je je baby gaat aankleden begin je altijd bij het hoofdje. Op deze manier werk je langzaam naar de elleboogjes van je baby toe en krijg je dat truitje of rompertje eenvoudig aan.

Een broekje of rokje doe je gemakkelijk aan door één hand onder de billetjes te houden.

Neem rustig de tijd

Haasten tijdens het aankleden van een baby heeft geen zin. Blijf rustig en je zult zien dat het stapsgewijs allemaal vanzelf gaat. Oefening baart kunst, want over een poosje is het aankleden van je baby echt routine geworden.

Doe het aankleden van de baby samen

Vooral wanneer de baby net geboren is, kan je je onzeker voelen over de verzorging en het aankleden van de baby. Dat is logisch, want je maakt in korte tijd enorm veel veranderingen mee. Doe het aankleden dan ook regelmatig samen. Op deze manier heb je een extra helpende hand om de kleine even wat afleiding te geven bijvoorbeeld. Daarnaast komt je partner zo ook automatisch in de routine van het aankleden van de baby.

Heb jij nog tips voor andere moeders met betrekking tot het aankleden van de baby? Reageer ook!