Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tijdens de fles stoppen met ademen

Net mama van een heerlijk kind. Zoveel rustiger dan zijn broer en zo tevreden. Heerlijke kraamtijd en dan is hij al 2 weken oud.

S'nachts geniet ik erg van de nachtvoeding de enige fles echt van ons tweetjes. Dan schieten M zijn oogjes wijd open en voelt slap en wordt daarna blauw. Natuurlijk schrik je en meteen haal ik de fles eruit en blaas hem in zijn gezichtje. En dan komt hij met een zucht bij. En dan....? Toch verder de fles gegeven en toen gebeurde het nogmaals. s'ochtends meteen de kinderarts gebeld en we mochten langskomen.

Nuchter als  ik ben denk ik dat het wel mee zal vallen en de dokter met een goede verklaring komt en weer lekker naar huis met een advies ofiets.

Maar dan loopt het anders ze kijkt alleen al naar hem en luistert naar ons verhaal en wil hem direct opnemen. De wereld staat even stil en al huilend kleed ik hem aan en worden we opgehaald door een verpleegkundige.

Netjes worden we naar zijn kamertje gebracht en alles wordt uitgelegd. M gaat aan de draden en monitor en dan is het wachten tot het circus begint. M heeft geen rare dingen aan de monitor te zien een dag lang. Tot de fles gegeven moet worden op dag 2. De verpleegkundige blijft er bij omdat ze weleens wilt zien hoe hij drinkt. En dan stopt M weer met ademen. Aan de monitoren is het ook te zien en vooral te horen. Ze gaat direct een kinderarts bellen en M wordt weer onderzocht. Ze vermoeden onrijp gedrag??? Dus fysiotherapie en logopedie. En dat laatste helpt. Ze geeft ons tips over hoe we moeten voeden en M moeten afremmen met drinken. Ook een nieuwe fles moeten we hebben Avent loopt te snel voor hem en nu hebben we dr brown. Onze M kan niet ademen en drinken tegelijk wat de meeste baby's wel kunnen. Meer is het gelukkig niet niets medisch niets geks.

Toen een volle dag geen incidenten meer gehad en hij mocht naar huis en toen kon het echte genieten weer beginnen.

11 jaar geleden

Dat is heftig! Sterkte!

11 jaar geleden

Ohh dat is nog erger! Megan heeft dat ook gehad en dat is heel moeilijk om te zien.....bij haar was het gelukkig na een paar dgn weer wat beter zodat ze toch weer zelf kon gaan drinken. Een sonde doen ze niet zomaar. Hopelijk is jullie mannetje snel weer op geknapt!

11 jaar geleden

zo ilona wat een schrik zeg. Ik zat je reactie te lezen en kreeg gewoon kippenvel. Dat rs virus is zo gevaarlijk. Hopelijk knap je ventje snel op en kun je straks nog meer van je mannetje genieten.

11 jaar geleden

OEI dat is nog erger schrikken, blij dat hij het overleeft heeft en jullie van hem kunnen genieten.