Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tijden van je voedingsschema

Hoe zien jullie tijden van jullie voedingsschema voor jullie kinderen eruit?

Hallo allemaal,

Mijn dochter is aankomende woensdag 6 maanden. Hoera :) Weer een nieuwe mijlpaal!

Op dit moment geef ik nog borstvoeding. Mijn vraag is; hoe zien jullie schema's eruit qua tijden en hoeveel voedingen geven jullie?

Ons schema ziet er als volgt uit:

07:00 uur borstvoeding

10:00 uur fruithapje

11:00 uur borstvoeding

15:00 uur borstvoeding

17:00 uur groentehap

18:00 uur borstvoeding

22:00 uur borstvoeding

Alleen wordt mijn dochter nu niet meer om 17:00 uur uit zichzelf wakker.

De laatste dagen laat ik haar liggen tot 17:30 of 18:00 uur. Ze krijgt dan haar groentehap en daarna borstvoeding. Hier zit ongeveer drie kwartier tussen. De laatste tijd drinkt ze in mijn ogen de voeding van 22:00 uur weinig. Een paar slokken en ze valt weer in slaap.

Ik ga vanavond proberen om de laatste voeding te laten vervallen en kijken of ze het vol houdt tot de volgende ochtend. Ik heb haar straks om 18:00 uur wakker gemaakt en haar, haar groentehap gegeven. Nu wacht ik tot ongeveer 19:00 - 19:30 uur en geef haar dan een voeding. Ik hoop hiermee dat ze de volgende ochtend haalt en dat ze niet 's nachts gaat komen. Ze slaapt immers al vanaf week 7 door. (wat overigens heel erg fijn is!)

Ben benieuwd naar jullie ervaringen..Hoe hebben jullie dit ''opgelost''?

10 jaar geleden

Het is voor mij al een poosje geleden, maar ik gaf geloof ik rond een half jaar in ieder geval een papvoeding(uit een bordje, lekker dik), een fruithapje, 1 broodje tussen de middag en in de avond een warme maaltijd. Dit natuurlijk aangevuld met de nodige flessen. Ik kan me wel herinneren dat ze alleen maar aan het eten en slapen was ongeveer ;p

10 jaar geleden

Ooh ja.. en voor mezelf heb ik geen problemen met de borstvoeding dat er zoveel tijd tussen zit. Gelukkig!!

10 jaar geleden

Hoi Bianca, Mijn dochter heb ik vanaf de 4 maanden bijvoeding gegeven. Dus ze is dat wel al gewend. Ik heb nu 2 dagen de laatste voeding weg gelaten en ik moet zeggen dat het tot nu toe goed gaat.. Ze drinkt verder goed.. (in mijn ogen zelfs beter) Ze huilt niet voor een voeding en krijgt fruit en groente tot ze niet meer hoeft..

10 jaar geleden

Ik kreeg zelf problemen met de borstvoeding als mijn zoontje zo lang achter elkaar doorsliep. Dan liep het meteen terug en kwam ie de dagen erna juist weer extra, en vanaf dat ie bijvoeding kreeg ging ie dat dan compenseren met groente en fruithapjes waarna hij vervolgens wéér minder ging drinken. Ik zou dit goed in de gaten houden.