Snap
  • Stofwisselingsziekte
  • Ongeneselijkziek
  • ziektevankrabbe

Thuis met een terminale baby

Je wereld staat stil, terwijl de rest gewoon doorgaat.

We zijn ondertussen een klein weekje thuis, vorige week Dinsdag 21 November hebben wij de definitieve uitslag gekregen dat Noah de ziekte van Krabbe heeft. Ondanks dat je het in elke vezel van je lichaam voelde en de arts het ons die Woensdag 15 November ook al vertelde met 99% zekerheid, was het toch weer even slikken en toch ook deels een opluchting. We hebben na 6 maanden eindelijk een diagnose. 

Wij wilden die Dinsdagavond eigenlijk direct naar huis, we lagen ondertussen al haast een week in het ziekenhuis en vonden dat nu we weten wat ons te wachten staat het de mooiste tijd was om huiswaarts te gaan. Thuis, waar ook Noah zich het prettigst voelt.

We zijn thuis, met een shitload aan medicatie, afspraken in het ziekenhuis met Metabole kinderartsen, Kindercomfort teams, Fysio, bellen met apotheken, er moet nog zoveel in gang gezet worden.

Ik had voor we die Woensdagavond de vermoedelijke uitslag kregen, Noah zijn uitvaartverzekering al omhoog gegooid, ik voelde de bui namelijk al hangen en dacht better safe than sorry. Gelukkig hadden ze die nog geaccepteerd voor de definitieve diagnose doorkwam, soort van geluk bij een ongeluk. We zijn natuurlijk ook over Noah zijn uitvaart aan het nadenken, hoe willen we dit vormgeven? Wat voor rouwkaartje? Welke muziek? Wie gaan er speechen? Huren we erna een locatie af waar we alle genodigden uitnodigen voor een hapje en een drankje of doen we kleffe cake met koffie in de aula? Een kist of een mand? Mijn hoofd draait overuren.

Als mensen vragen hoe het met Noah gaat, dan kan ik er redelijk goed over praten, althans dat vind ik zelf. Maar ook ik heb echt dagen dat ik er doorheen zit. Bijvoorbeeld als ik Noah aan het omkleden ben en ik zijn shirt niet over zijn hoofd krijg, barst ik in huilen uit. Als hij mij met zijn grote grijze ogen aankijkt en ik alleen maar kan zeggen hoe ik erg ik hem ga missen. Dat we nooit papa en mama genoemd zullen worden door hem. Dat raakt me echt in mijn ziel


Want hoe ga je om met deze situatie? Hoe ga je om met een terminale baby? We proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan, herinneringen maken, foto's maken, ieder detail van zijn kleine lichaam in mij opnemen want ik kan en mag dat niet vergeten. En zijn geur, zijn heerlijke Noah geur. Ik zou willen dat ik die in een flesje kon doen.


Snap
's avatar
8 maanden geleden

WHAT TO DO WHEN YOUR CRYPTO IS LOST OR STOLEN // CAPTAIN WEBGENESIS. If you are a victim of Forex, Crypto or any other Financial Scam, there is a solution. I strongly recommend the service of Captain WebGenesis to you and his email is (Captainwebgenesis@hackermail.com). I had invested all my financial assets with a lady I met on Instagram. I was confident that my cryptocurrency investments were making money. Every time I’d log on to the trading platform I was using, it looked like I was reaping windfall profits. Only to find out later that all this was a scam. I discovered Captain WebGenesis while doing some internet research and chose to work with the Expert. Captain WebGenesis worked on my case and was successful in recovering all my stolen Assets. to anyone looking for a Recovery firm to Recover your lost funds contact Captain WebGenesis through; Whatsapp; +1 701 314-2729. Web Page; https://captainwebgenesis.com.

Trudy V Klaveren's avatar
1 maand geleden

Wow dat jullie dit laten staan @mamaplaats…..

's avatar
8 maanden geleden

Zelf een baby verloren… mijn advies: niet Over hem praten, maar Met hem. Je gevoelens vertellen Aan je kind, je pijn en je liefde. Zijn ziel is net zo volwassen en intelligent als de jouwe, ook als zijn lijfje niet kan spreken. Hij zal je begrijpen. Weet dat jullie liefdesband blijft bestaan, of hij fysiek bij je is of niet. Hij heeft een heel eigen reden om korter of langer bij je te zijn. Dat is zijn verhaal. In de tijd dat hij er is, brengt hij zijn geschenk… Heel veel hartekracht gewenst… 🙏❤️

's avatar
9 maanden geleden

Ohh wat is hij mooi. Met tranen gelezen al je blogs

's avatar
9 maanden geleden

Bewaar een knuffel van hem

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Bell?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.