Snap
  • Baby
  • baby
  • moeder
  • test
  • Huilbaby
  • gehoortest

Test Test dubbel test

Het was de ochtend dat Robin haar gehoor werd getest. Dit gebeurt tussen de 4e en de 7e dag na geboorte (met uitzondering van de coronatijd) Robin sliep eindelijk deze ochtend en dit was uitzonderlijk voor haar omdat ze erg veel huilde. Aan de deur stond een dame die de test wilde afnemen, ik vroeg haar of dit misschien een andere keer zou kunnen ivm onze uitputtingsslag. Ze gaf aan dat Robin er waarschijnlijk weinig van zou merken en wel door zou slapen. Dus de oordopjes gingen Robin haar oor in en Robin.... die werd wakker en zetten het direct op een huilen. Door de onrust en het gehuil kon de test niks meten,  je moet hier namelijk heel stil voor liggen. Ik gaf onwetend nog aan aan de betreffende dame dat ik het vrij gekke apparatuur vond en als alle baby's zo onrustig zijn dan lukt deze meting toch nooit? Niet beseffende dat niet alle baby's zo onrustig zijn en dit misschien wel niet normaal was. Robin was nog maar 5 dagen oud en ik nog maar 5 dagen moeder, Little did I know. Er moest een nieuwe afspraak gemaakt worden en ze zouden vooraf even bellen.

Zonder overleg stond er een week later weer iemand voor de deur, Robin was toen al in alle staten van huilen maar toch wilde ze het proberen. Mislukt..... zelfs na enkele seconden van een stille Robin. Dan wordt je verteld dat er nog 1 maal een test op deze manier wordt gedaan en als deze niet lukt wordt het met een ander apparaatje gedaan, wat meestal wel lukt. Op mijn vraag waarom we die test dan niet direct konden doen om weer een wanhoopspoging te voorkomen werd helaas met nee geantwoord. 

De 3e keer stond ze weer ineens aan de deur, ik had al weken niet meer dan 3 uur per nacht geslapen dus deed weinig subtiel in mijn badjas de deur open en zei, ow jij weer. Gelukkig begreep ze mijn reactie. Ze zag mijn kleine Robin weer huilend en gestrest in mijn armen en dat was het einde van test 3. 

Ik weet niet meer wanneer wanneer de dame 4 kwam met de 'nieuwe' test. Zij had gelukkig dit keer wel een goed moment gekozen. Robin sliep!! Aangezien er bij deze test geen dopjes in de oren hoefde maar eroverheen, bleef aapje slapen. De mevrouw was overigens heel erg lief en zei na de test heel enthousiast: "Geslaagd! Gefeliciteerd! Wat fijn he dat de test uitslag toch helemaal goed is!" 

Ik besefte mij toen pas dat zij misschien dacht dat wij aan Robin haar gehoor twijfelde...... Nee hoor, gelukkig hebben wij geen seconde aan haar gehoor getwijfeld, wel twijfelde we aan haar gehuil maar daar kwam zij niet voor.......