Snap
  • Baby
  • #stuitligging
  • #heupdysplasie
  • 1jaarlater

Terugblik naar precies 1 jaar geleden.

Wanneer je kindje heupdysplasie heeft en een spreidbroekje moet.

Stuitligging. In eerste instantie niet een groot probleem. Wel als het heupje van je kindje hierdoor niet goed in het kommetje is gegroeid. Gelukkig kom je hier achter als ze 3 maanden is. Dan gaan ze standaard bij stuitligging kindjes een echo maken. Met een mooier woord heet dit: heupdysplasie. Ik heb hier een keer een blog over geschreven omdat het niet heel erg bekend is en ik het toch wel als een zware periode heb ervaren. Als er behoefte is om die blog hier een keer te delen dan hoor ik het graag. 

26 september 2018, een dag na mijn verjaardag. De feeststemming was er snel af toen wij het ziekenhuis uitliepen met een 3 maanden oude baby inclusief spreidbroekje. Het begin van een emotionele en toch wel pittig periode. Uiteindelijk heeft Nova het spreidbroekje 2 maanden 24/7 omgehad en moest daarna nog 1,5 maand het spreidbroekje om in de nacht.

Het viel uiteindelijk wel mee toch? Zei mijn vriend gisteren. Nee was mijn antwoord. De maanden zijn snel gegaan ja. Maar als ik er aan terug denk krijg ik nog steeds buikpijn. 

Nu een jaar later heeft Nova officieel geen heupdysplasie meer en moeten we alleen nog naar en het ziekenhuis voor controles totdat ze 5 is. Omdat ze niet weten of heupdysplasie nou erfelijk bepaald is (bij ons denk ik dit niet) of door de stuitligging komt moeten onze volgende kind(eren), stuitligging of niet, naar controle in het ziekenhuis. Zelfs Nova haar kinderen later!! Nouja, we worden goed in de gaten gehouden en uiteindelijk is dat alleen maar fijn. Als we hier niet achter waren gekomen dan zou Nova op latere leeftijd last krijgen en een operatie moeten. Nou nee dankje, daar moeten we al helemaal niet aan denken!

Liefs Fleur

4 jaar geleden

Super fijn toch! Je kan het maar beter checken dan er later pas achter komen. Fijn dat jij er niks meer van weet, ik hoop dat ook bij onze dochter, maar dat zal wel?

4 jaar geleden

Ik vind het fijn dat ze zoiets goed in de gaten houden. Zelf heb ik ook een spreidbroek gehad (waar ik niets meer van weet. Alleen heb ik het kruipen overgeslagen en ben meteen gaan lopen. Dat heeft mijn ouders vast slijtage gescheeld aan mijn kleren ? ) daarom hebben al onze kids ook een echo gehad ter controle. Tot nu toe alles goed nu maar weer afwachten bij onze derde uk. ?

4 jaar geleden

Och jeetje heftig hoor. Ik ben blij dag ze idd op strenge controle staat!

4 jaar geleden

Helaas is elke maand te lang in deze situatie ? Maar het is idd voor het goede doel daar moet je aan blijven denken!