Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Terrible 2!

rebellend kindje van 2

Hallo mede-mama's,

Ik ben mama van een zoontje van 2. Het is echt een schat. Moet alleen zeggen dat sinds de 2 er steeds dichter aan zat te komen, een paar weken voor hij 2 werd dus, hij steeds meer begon met rebellen. WOW dacht ik! Alles is NEE, of af en toe bijten of hij zet met veel dingen zijn hakken in het zand als hij het echt niet wilt.

Op de opvang is hij natuurlijk vaak de perfecte knul en doet graag met alles mee. maar zodra we thuis aankomen dan begint hij vaak al met huilen en wilt hij zijn zin doordrijven. ja ja het is er één hoor.

Ik hoorde zo hier en daar wel van andere mama's dat de terrible two's om de hoek komen kijken. Ik begreep maar niet wat dat inhield, nu wel.... Soms weet ik ook niet meer wat ik ermee aan moet.

Sinds kort heb ik de strafstoel neergezet en het lijkt wel te werken. Zodra meneertje iets doet wat echt niet mag dan geef ik hem eerst een waarschuwing en als hij ermee doorgaat dan mag hij 2 minuten op de stoel gaan zitten. Ik ben hier nu een paar dagen mee begonnen en ik zie al enig resultaat. Lang leve de afleveringen van EHBO, super nanny. In eerste instantie geloofde ik er niet echt in maar als het echt helpt dan zal ik dit zeker wel doorzetten.

Ik ben alleenstaand dus zal mijn voeten extra stevig neer moeten zetten. Ook omdat ik 5 dagen in de week werk en heb niet echt veel de tijd om bepaalde technnieken aan te passen.

Hoe gaan jullie om met deze "terrible two's" zoals ze het noemen en heeft iemand nog meer en betere technieken die ik kan gebruiken?

10 jaar geleden

Tja, bij ons is de ouderwetse hoek gewoon in ere hersteld hoor, soms staan ze er beide in. Ieder in zijn eigen hoek. 4 minuten de ene en 1 minuut de andere. Dat is mijn enige tegenvaller van het moederschap, dat je zoveel politieagentje moet spelen...

10 jaar geleden

hoort bij het opgroeien he ;) Eigen willetje ontdekken... Wij gebruiken ook de strafstoel vanaf dat ie 2 is, en hier werkt het ook heel goed. Al doen wij niet echt 2 minuten aanhouden aangezien een kind nog geen gevoel voor tijd heeft.. wij doen het tot we merken dat ie het gesnopen heeft (dus gekalmeerd is) en dan mag hij weer eruit komen. Soms duurt het wat langer en soms wat korter, maar dat voel je zelf aan. Wij geven 3 waarschuwingen waarin we elke keer het woord "time out" gebruiken (engels voor strafhoek dan), zodat hij weet wat er komt als ie zich niet gedraagt, en dan de derde keer gaat ie ook erin. Maar ik moet zeggen, de laatste paar weken luistert hij bij de tweede waarshcuwing meestal wel al, af en toe een daggie ertussen dat ie nog uitprobeert maar afleiding helpt ook heel goed hier.

10 jaar geleden

Herkenbaar! Maar,ach, mijn meiden zijn 4 en 6 en hebben af en toe nog steeds van die buien,hoor. Het voordeel is dat ze zich nu wel wat beter kunnen uiten natuurlijk.Gewoon negeren of afleiden. Vooral dat laatste werkt hier goed ( kietelen of gek doen bijvoorbeeld )

10 jaar geleden

Het gaat inderdaad voorbij, maar met drie kunnen ze er ook nog wat van vind ik. En inderdaad op de creche vaak poeslief... Maar bedenk dan dat ze zich thuis veilig genoeg vullen om hun emoties te tonen! (positief punt) Je moet wel consequent blijven optreden, want elke misser is voor je kind een kans merk ik...