Snap
  • Baby
  • kindengezin
  • Buikslapen
  • Tegenderegelsin

Tegen de regels in

Het leed dat regels volgen heet 🙈

Als mille overdag al slapen wil is dat het liefste op de buik, laat dat nu net hetgene zijn wat ten strengste word afgeraden. 

Ja daar zit je dan wat moet je doen. Ik ben vrij soepel hierin maar wiegendood is wel iets wat me beangstigd. Bij lizz luisterde ik in het begin nog naar die regels tot een dokter bij kind en gezin (cb in Nederland) me zei dat mijn kind tekorten kreeg als ik langdurig borstvoeding zou geven! Ja ik ben nooit meer terug gegaan. 

Dat was ook onmiddellijk het moment dat ik volledig mijn moedergevoel ging vertrouwen. Op de rug of buikslapen zonder dat ze zelf draaien kan vind ik nog wel een dingetje. Maar overdag is dit echt de enige manier als het al lukt om mille te laten slapen, aangezien ik toch steeds in de omgeving ben durf ik het erop te wagen.

Doen jullie soms iets wat niet mag volgens de regeltjes en hoe ga je hier mee om? 

Liefs x

Jeetje's avatar
3 jaar geleden

Hoezo 'tegen de regels in'? Baby's 'mogen' overdag wel op de buik slapen, mits onder toezicht. Voor 's nachts is het advies wel om ze de eerste tijd op de rug te laten slapen. Wanneer een kindje zich zo ver heeft ontwikkeld dat het zelfstandig om kan rollen (van rug naar buik en vice versa) kiest het zijn eigen slaaphouding. Dan levert het juist weer gevaar op om dat tegen te houden middels vastleggen, dekenklemmen etc. En volledige borstvoeding levert de eerste 6 maanden zeker geen voedingstekorten op, tenzij je te weinig voeding geeft.

Deblondjes's avatar
3 jaar geleden

Ik snap heel goed wat je bedoelt, ze is vandaag 2 maanden. Het gaat puur overdag over op de buik slapen als ik in de buurt ben. Tijdens de nacht wil ze gelukkig op der rugje liggen

Mdriel's avatar
3 jaar geleden

Ik weet niet hoe oud je kindje precies is en of ze zelf kan draaien, dan is het ook niet meer zo erg. Ik volg zelf de regels precies zeker als het om veiligheid gaat. Zelfs midden in de nacht draaide ik de baby terug als ik hoorde dat hij op zijn buik gedraaid was, stel dat je kindje overlijd aan wiegendood, zelfs al is de kans heel klein gelukkig. Ik zou het mezelf nooit vergeven zeker als ik iets had gedaan waarvoor gewaarschuwd wordt.

Debri's avatar
3 jaar geleden

Onze jongste nu inmiddels bijna 17 sliep vanaf baby zijnde al op zn buik ook toen was het al tegen de regels, maar ja wat doe als je kind zo wel slaapt en anders niet😀 vondt het toen wel een dingetje, hij sliep ook naast me in de bak vd kinderwagen zo kon ik hm goed in de gaten houden

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Deblondjes?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.