Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

"te" warm water

Mijn zoontje houdt van warm water. Warm als in 39° 40°

sinds de geboorte houdt mijn ventje van warm water. In het ziekenhuis zat heerlijk in een tummy tub. Heerlijk lag hij te slapen. Bij thuiskomst hebben we m heerlijk in badje gedaan maar waar hij eerst genoot begon hij nu te huilen. T ware was n stuk kouder als in t ziekenhuis, de kraamhulp had het helemaal goed gedaan en n badje van 37/38° gemaakt. Maar mijn zoontje vond dit helemaal niks. 2dagen later nog maar eens geprobeerd maar nu met 39/40° staat gingen zn oogjes weer dicht en lag ons mannetje weer te genieten. Mensen geloven me niet als ik het vertel, maar nu nog wil hij uit bad klimmen of begint te jammeren als t te koud wordt.

Ik kan er wel omlachen en heb lol met mn knappe ventje als hij in bad zit.Ook in bedje heeft hij t graag warm en ligt al n tijdje in n dikke slaapzak met mouwen en n shirtje plus dun broekje.Oma's heb ik moeten overtuigen en nu nog steeds stopt mn schoonmoeder mn mannetje in bed met minder kleding als dat hij normaal ligt. En telkens krijg ik n preek over dat t te warm is. Ik laat haar nu maar razen en ga weer verder. Ieder zo zijn eigen ding. Maar ok weet wel dat ik niet van kou houdt en ons mannetje ook niet. Mijn scoonmoeder slaapt graag on de kou. We noemen t daar altijd de vries kist, verschrikkelijk de kou.

9 jaar geleden

Ik hoorde ook constant mensen over wiegedood, maar mijn dochtertje die sliep als pasgeboren baby op dr buik. We konden niks anders doen om haar stil te krijgen. Ze had al de fles gehad. Nu is ze 2 jaar en 3maanden slaapt op dr buik, zij en af en toe rug. Kijk vaak bij dr want dan trekt ze de dekentje over dr gezicht.

9 jaar geleden

Wow is echt warm. Alle babys zijn anders. Ik ben zelf een kou kleum en af en toe als ze wakker word midden in de nacht wilt ze lekker bij mij onder de dekens. Ze heeft een rompertje, pyjama en sokken aan. Lekker dicht bij me kroelen, ik val bijna vh bed af. Mijn kindje wilt nu ook onder de douche met mama maar dan zegt ze wel mama..heet. Dan voor haar doe ik het water iets lauw.

10 jaar geleden

Zijn slaapkamer maak ik niet te warm. Deze is max 18 graden. Maar lekkere slaapzak en deken ligt hij graag onder.

10 jaar geleden

Slaapkamer niet is denk ik max 18 maar hij wil wel n warm holletje. Slaapzak deken.