Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

te lang slapen?

Laten slapen of schema verleggen?

Lieve mama's, kunnen jullie mij helpen? Onze kleine meid van 15 weken slaapt al een tijd door 's nachts en sinds 3 weken zijn wij op verzoek gaan voeden (fles).Dit omdat we haar zowel voor de eerste als laatste voeding wakker moesten maken en zij hier humeurig van werd.Nu laten we haar dus slapen en wordt ze pas tussen 10 en 11 's morgens wakker (laatste fles tussen 22-23.30), op zich fijn natuurlijk maar is dit wel ok en heeft iemand tips om dit te verleggen naar een vroeger tijdstip?Cb werkt niet echt mee helaas, alvast bedankt voor jullie hulp :-)

10 jaar geleden

Bedankt allemaal! Het is gewoon zo irritant dat veel mensen zeggen dat het niet normaal is en een rare tijd, tot 10u slapen. Maar ze is zo gevoelig en snel overprikkeld dat zodra ze uit haar ritme is we met een overstuur meisje zitten wat echt ontroostbaar is. Sowieso is ze 's avonds voor de laatste fles altijd onrustig en kunnen we alleen rondlopen om haar rustig te houden. Verder alles al geprobeerd, soms gaat het even goed maar dat is snel weer voorbij. Toen we haar lieten slapen en dus op 4 flessen kwamen ging het 's avonds goed maar dat heeft een weekje geduurd en toen kwam het weer terug. Maar ja, dat is een ander verhaal haha. Ik laat haar voorlopig maar gewoon zo slapen en als we weg moeten moet ik haar gewoon eerder wekken, het is niet anders ;-)

10 jaar geleden

Ik zeg: GENIET ER VAN ;-) Nee het is echt niet te lang om 12uur te slapen. Megan die sliep vanaf 4wkn al 12uur door. Suzannah was heel wat lastiger. Die bleef overdag heel veel slapen en sliep 'snachts pas door vanaf 9mnd.....das best heavy hoor ;-) Ikheb bij haar geleerd dat ze zelf het ritme bepalen en dat ze zich niet laten dwingen een ander ritme.

10 jaar geleden

Mijn zoon had pcies hetzelfde ik zou zeggen geniet er lekker van want als ze net als mijn zoontje is komen er ook nog genoeg dagen waarbij je zegt ga nog maar even terug je bed in het is pas 6 uur ;) Mijn zoon is nu 7

10 jaar geleden

Die van mij slaapt al zeker twee jaar ook 12 uur per nacht. Heerlijk! Zo heb je ook nog tijd voor jezelf!