Snap
  • Baby

Tandenfee bedankt! (of niet)

Een weekendje bij opa en oma logeren was handig voor ons en leuk voor mijn ouders. Maar helaas besloot moeder natuur even tegen te werken.

Eigenlijk was ons meisje vrijdag al niet helemaal zichzelf. Alle stukjes brood belande op de grond of in haar schoot. En ze was een beetje hangerig, maar ja zo'n dagje hebben we allemaal weleens dus dacht er niets van. Zaterdag werd ze opgehaald door mijn vader. Ik zwaaide ze uit en ineens voelde ik een steen in mijn maag en een brok in mijn keel. Raar dat het altijd lastiger is dan dat je van te voren denkt. Maar de stenen rolden snel weer van hun plek en ik ging naar mijn werk. 

Thuis gekomen belde ik wel direct even om te vragen hoe het was. Nou niet zo lekker, ze is moe en huilerig en verkouden. Shoot! Hadden mijn ouders zich hier nu zo op verheugd? Balen, ook voor mijn meisje, dat ze nu toch in een onbekende omgeving sliep en ook geen papa en mama in de buurt. 

Zondag ochtend kreeg ik een appje dat ze nog steeds niet lekker was. Ik moest toch werken en bij mijn ouders is ze in goede handen dus no worries. 'S avonds bracht mijn moeder haar weer lekker thuis. Ik legde haar direct in bed en hop, weg was ze. 

Vannacht werd ze een paar keer gillend wakker en heb ik haar getroost en even bij me gelegd. Nu is ze al de hele dag aan het dreinen. Om elk klein dingetje wordt gehuild met dikke tranen. "Mag ik niet aan je schoenen likken? Weeeeeeh!" "Weeeh, ik ben heel zacht op mijn billen gevallen, wat 13.000 keer per dag gebeurd, maar nu moet ik erom huilen!" Zo gaat het ongeveer hier.

Vanochtend zag ik al dat 1 kies aan het doorkomen was. Op zich dus logisch dat ze niet zo lekker in haar vel zit. Deed er net nog maar even een zetpil in om de pijn een beetje te verzachten en ook daar kwam een hoop gehuil bij kijken. Kon ik mooi even in haar mondje turen. En wat zag ik? Nog een kies! En zag ik nu ook een hoektand die op springen staat? Geen wonder dat ze zo van slag is! 

En ik mocht net nog even geheel vrijwillig in haar mondje turen. Dan doet ze haar mond wagenwijd open en zegt "aaaah." Waarom? Geen idee, maar nu was het wel handig. Ik zag tot mijn grote verbazing nog een puntje van een hoektand! 

Twee hoektanden en twee kiezen tegelijk? Wie bedenkt zoiets? Maar even wat extra aandacht en  verzorging en dan zijn we er hoop ik snel weer doorheen. Want dit is voor niemand leuk.

9 jaar geleden

Het is inderdaad heel zielig. Ze kan zo ontzettend huilen nu. Normaal huilt ze weleens, maar nu echt vanuit haar tenen met dikke tranen. Dan helpt alleen een zetpil en een bedje om haar tot rust te krijgen. Heb het nog nooit meegemaakt maar ze deed haar ogen al dicht voor ze het matras raakte. Energie vreet het wel, die tandjes! Jij ook veel succes!

9 jaar geleden

Zetpillen zijn echt een life saver op dit soort momenten ja. Ze heeft vast geslapen nadat ik er nog een zetpil in heb gedaan en vanochtend had ik een lief vrolijk lachend meisje. In de loop van de dag ging het helaas weer wat minder. Maar gelukkig een veel betere dag dan gisteren.

9 jaar geleden

Dankje. Gelukkig geen koorts gehad dit keer.

9 jaar geleden

a gossie das toch wel heel veel in 1x hoor. Inderdaad bieden zetpillen dan een hele goede uitkomst. Heel veel sterkte voor jullie meisje en ook voor jullie zelf want dit werkt natuurlijk ook door. Ik hoop dat de zetpil voor vannacht ook goed werkt.