Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Stiefoma's, hoe ga je ze noemen

Mijn grote dilemma momenteel is dat mijn kleine meid 2 stiefoma's heeft en ze die gewoon Oma noemt (en de stiefoma's zichzelf ook oma). Maar goed het zijn haar officiële oma's helemaal niet!

Mijn grote dilemma momenteel is dat mijn kleine meid 2 stiefoma's heeft en ze die gewoon Oma noemt (en de stiefoma's zichzelf ook oma). Maar goed het zijn haar officiële oma's helemaal niet!

De ouders van mijn vriend zijn gescheiden en zijn vader is overnieuw getrouwd. Zij noemt zichzelf ook oma. Mijn moeder is overleden toe ik 16 was en heeft helaas mijn kleine meid nooit leren kennen. Erg jammer want zij was helemaal gek op kinderen. Je kent dat wel zo'n moeder die op school altijd helpt (voorleesmoeder, overblijfmoeder, brigadier moeder. Je kunt het zo gek niet bedenken of mijn moeder hielp). Ook was ze helemaal gek op de logeerpartijtjes van mijn neefje en nichtje bij ons. Maar helaas heb ik de zwangerschap, de bevalling en nu de opvoeding allemaal zonder haar moeten doen. Mijn vader is nu gelukkig met zijn vriendin (en dat is helemaal oké hoor!). Maar ook zij is niet de echte oma.

We zijn nu (vooral) thuis bezig met verschil te maken in de naam. De moeder van mijn vriend is oma. En mijn moeder is de oma bij de sterretjes. De twee stiefoma's noemen wel oma met daarachter de naam. Zo is er voor mij toch wel enig verschil in "titel". Later als ze wat groter is en het allemaal wat beter begrijpt gaan we haar zeker nog wel uitlegge hoe het allemaal in elkaar zit, maar voor nu vinden wij dit een goede oplossing.

Hebben jullie ook dit "probleem"? En hoe lossen jullie dat op?

11 jaar geleden

zowel mijn ouders als de ouders van mijn man zijn gescheiden en opnieuw getrouwd. wij maken geen onderscheid. familie is familie. zelf heb ik meegemaakt hoe vervelend het is als je buitengesloten word omdat je stief-familie bent. dus wij zeggen altijd dat bryan wel t gelukkigste kind moet zijn met al die opa's oma's ooms en tante's

11 jaar geleden

waarom zou je daar onderscheid in moeten maken je kan het haar toch op oudere leeftijd vertellen hoe het zit mijn kinderen hebben 2 oma's en 3 opa's (eigenlijk)mijn biologische vader kennen ze niet (en ik ook niet) toen ik een klein meisje was was mijn moeder ook hertrouwd en ik noemde de moeder van mijn stiefvader ook gewoon oma en mijn stiefvader papa ze zijn voor mij gewoon alle 3 oma en mijn stiefoma nog meer dan de moeder van mijn bio vader mijn kinderen hebben dat niet,maar je weet niet wat de toekomst brengt ik heb het nooit een probleem gevonden als kind niet en nu nog steeds niet

11 jaar geleden

Het hangt er echt van af wat voor rol de oma & opa hebben. Mijn schoonmoeder staat me net zo dicht aan het hart als mijn eigen moeder. (ze leven allebei nog) dus ik noem ze allebei mama en mijn oudste zoon noemt hen dus ook opa en oma. Maar ja hij noemt zelfs zijn biologische vader bij de voornaam en mijn huidige man noemt hij papa. Dat hebben we niet gepusht of zo, het is gewoon zo gegroeid. Heel persoonlijk allemaal!

11 jaar geleden

mijn zoontje heeft wel een oma en dat is mijn moeder en zijn vader de moeder die wil geen contact met ons hebben omdat mijn kind niet eens telt in haar ogen dus tja mijn ouders zijn gescheiden en noem mijn stiefvader dus ook gwn opa later als hij ouder is zal hij zeker wel de waarheid te horen krijgen maar nu dat hij klein is zal ook wel een beetje respect hebben omdat te zeggen