Snap
  • Baby
  • PCOS
  • Ovitrelle
  • Gonalf
  • hormoonstimulatie
  • Babymaking

Start Gonal F/Ovitrelle

Van letrozol door naar een nieuw traject

Na mijn laatste blog is het even stil geweest. Er is nogal wat gebeurd in de afgelopen 3 maanden.

De laatste keer schreef ik over een vroege miskraam in ronde 14 en helaas is ook de 15e ronde geëindigd in een vroege miskraam en heeft ronde 16 niet geleid tot een zwangerschap. Ik ben het vertrouwen in mijn lichaam even totaal kwijt geweest!

Het was en is nog steeds emotioneel zwaar voor ons beide en het breekt je regelmatig op. Je relatie krijgt af en toe een flinke opdonder en de teleurstellingen worden met de maand moeilijker om te verwerken. Gelukkig is hier vanuit het ziekenhuis ook goede begeleiding voor en kunnen we daar terrecht als we het allemaal even niet meer weten.

Na wat flinke klappen is in overleg met de arts besloten om over te gaan op een nieuw traject en daar gaan we dan ook vol goede moed voor!

Met de letrozol heb ik zulke enorme bijwerkingen o.a. ; vermoeidheid, mirgaine, spier/gewrichtsklachten en vooral heel veel woede en problemen met het kunnen inhouden van die woede 🙈. Het is als het ware elke ronde een opstapeling van nog meer klachten. Waar ik los van mijn PMDD klachten, normaal nog twee "goede" weken zonder pijn of klachten heb. Heb ik al ruim een half jaar elke dag klachten. Het breekt op! Het breekt ons op. Mijn vriend krijgt het er ook zwaarder mee en heeft ook niet altijd meer een leuke en gezellige vriendin thuis helaas. Maar we slaan ons er doorheen!

Ik heb het idee dat de letrozol niet meer werkt voor mij, ondanks dat de letrozol doet wat hij hoort te doen, namelijk één goed eitje kweken, zegt iets in mij dat het er net niet voor zorgt dat het goed innesteld waardoor het kort hierna fout loopt. Dit zit vooral tussen mijn oren waarschijnlijk maar in combinatie met al de klachten wil ik dit niet meer.

Bij mijn zoontje kreeg ik namelijk naast hormoontherapie en bij een mooi eitje een Pregnyl/Ovitrelle trigger en was het in 1x raak!

Ik mag dus over op GonalF injecties i.c.m. Ovitrelle! Yes, hier heb ik meer vertrouwen in!

(Ik weet dat in het verleden behaalde resultaten, geen garantie zijn voor de toekomst ) .

De GonalF werkt net wat anders dan de Letrozol. I.p.v. een pil die je slikt vanaf cyclusdag 3 t/m 7, spuit ik dit goedje vanaf cyclusdag 3 in mijn buik. Dit elke dag tot de 1e echo/follikelmeting op dag 10 welke vrijdag 27/5 al staat gepland. Afhankelijk van de kweek van de follikel, kan worden besloten om de dosis op te hogen, door te spuiten met dezelfde dosis of in het slechtste geval te stoppen vanwege overstimulatie. Dit laatste daar ga ik niet van uit vanwege een lage startdosering van 50EH.

Het voordeel van dit traject is, dat mits er geen overstimulatie is, we tijdens de lopende ronde dus kunnen ophogen, mocht er niks gebeuren qua stimulatie. Ook is de opvolging in het ziekenhuis intensiever en zullen er tot de follikel de juiste grootte heeft, om de zoveel dagen echo's worden gemaakt. Op het moment dat een follikel "rijp" is, krijg ik groen licht voor de Ovitrelle spuit, deze zorgt ervoor dat de eisprong in werking treed op het juiste moment.

Verder is er een duidelijke route besproken mocht dit niet tot zwangerschap gaan leiden. 3x GonalF/Ovitrelle, dan volgt een HSG onderzoek (doorspuiten eileiders met contravloeistof) waar ik enorm tegen op zie omdat ik letterlijk alleen maar horrorverhalen hoor en lees hierover. Hierna mogen we nog 3 rondes GonalF/Ovitrelle proberen en mocht het dan niet gelukt zijn, zullen we over kunnen gaan op IVF. Dit laatste voelt voor mij nog als een ver van mijn bed show. Een soort laatste optie ofzo. Ik denk er liever nog niet te veel bij na, omdat 6 maanden voor mij al als redelijk snel aanvoelt.

Voor nu duimen we en hopen we dat deze weg gewoon een mooie en gezonde zwangerschap tot gevolg gaat hebben!

Vandaag hebben mijn vriend en ik samen de eerste spuit💉 gezet! En ik ben heel benieuwd hoe ik de GonalF en straks de Ovitrelle ga ervaren en of het wat gaat opleveren.

Op een goede kweek! 🍀🍀🍀🍀 wordt vervolgd!

1 jaar geleden

Dankjewel! 😁

1 jaar geleden

Succes 🤞🏽