Snap
  • Baby
  • zwangerschap
  • baby
  • moederdag
  • overleden
  • Regenboogbaby
  • derde
  • trimester

Start derde trimester

Hoe gaat het met de zwangerschap tot nu toe? Het derde trimester is aangetikt en morgen alweer de vierde moederdag zonder jou ...

Lieve Fynn,

Morgen alweer 28 weken zwanger, groeit er een nieuw leven in mijn buik. 28 weken de start van het derde trimester. Voor de derde keer mag ik ervaren, hoe het voelt om een baby te dragen, mogen wij uitkijken naar de komst van een nieuw klein kindje in ons gezin. Een kindje waar we nu al van gaan houden, na 2 jongens dit keer een meisje. Hoe bijzonder!

Ik durf het haast niet te zeggen maar ik geniet van deze zwangerschap, voorzichtig dat wel maar ik durf te genieten. Natuurlijk ga ik vaker op controle dan een "onbezorgde" zwangere dame. En heb ik de frequentie van elke 2 weken toch maar mooi 26 weken vol kunnen houden! Vanaf nu ga ik elke week op controle en dat is goed. Ook staat er een afspraak bij de gynaecoloog gepland om ctg controles te gaan doen.

Hiermee wil ik voorkomen dat de paniek toe slaat, de angst de overmacht gaat krijgen. Ik heb voor mijn gevoel nu nog een piep klein beetje controle en dat is fijn.

Nog maximaal 10 weken te gaan voor de baby er zal zijn, onze dochter en het zusje van Fynn* en Matz ❤️ Wij worden steeds nieuwsgieriger naar haar, lijk ze op een van haar broers? En houden wij het vol tot de 38 weken of zal ook dit meisje vroeg komen net als haar broers? Langzaam bereiden wij ons huis ook voor op haar komst.

Matz heeft nu sinds een week of 2 een nieuwe stoere jongens kamer waar hij zo trots op is! Als hij daar loopt roept hij heel hard dat de kamer van "mij" is zoals hij dat zegt. Hij slaapt in zijn nieuwe grote bed zonder problemen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Vorig weekend heeft opa geholpen met het schilderen in de baby kamer. Mama kan binnenkort alles gaan wassen, strijken en alles een plekje gaan geven zodat alles echt klaar is voor de komst van jullie zusje.

Zo rot ik dit vond om tijdens de zwangerschap van Matz te doen, zo bijzonder vind ik het nu. Ik "geniet" van al die kleine kleertjes, al die babyspullen. Maar ergens ben ik ook bang, bang dat niemand dit ooit zal gaan dragen, bang dat het in de kast zal blijven liggen.. Een angst die altijd zal blijven vrees ik.

Morgen is het ook moederdag, de vierde zonder jou. Geen blij snoetje van jou die mij wakker maakt en vol trots een zelfgemaakt cadeautje geeft, stiekem samen met papa een ontbijtje maakt, geen extra knuffels en kusjes van jou. Ondanks dat Matz er is om dit helemaal goed te maken en om mij de extra knuffels en kusjes te geven, juist op dit soort momenten missen wij jou een beetje meer.

Lieve Fynn, de pijn en het verdriet krijgt langzaam een plek, maar vergeten doen wij jou nooit ❤️

I love you

Mama

Bedankt, ik doe mijn best ?

4 jaar geleden

Wat ben jij een sterke vrouw! Diep respect! Ik wens je een moederdag met veel liefde, eem grote lach en maar een heel kleine traan toe! ?

❤️

4 jaar geleden

Wat kan je dit toch mooi verwoorden! Heel bijzonder dat er nu een meisje op komst is♡