Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Sprongetje?

Mijn zoontje (10 maand)  is de dag vandaag redelijk gezellig begonnen. We hebben samen boodschappen gedaan en in de winkel kreeg hij een vlaggetje, waar hij erg druk mee was. Thuis heeft hij lekker geslapen maar na de boterham is hij werkelijk NIET TE GENIETEN. Hij is alleen maar aan het huilen, mopperen en zeuren. Hij pakt iets om mee te spelen maar slingert het gelijk boos de hoek in. Niets is goed. Bij mama zitten wil ik wel maar eigenlijk ook niet, want ik word dan ook heel boos. Ik wil geen drinken ik wil niet spelen ik ben gewoon boos boos boos!! 

Moet ik hem maar boos laten zijn en lekker op de grond laten boos zijn, of moet ik juist alles uit de kast halen om toch een beetje rust in huis te krijgen. Af en toe heeft hij van deze dagen (of eigenlijk een dag deel). Hij is dan echt niet gezellig maar hij weet zelf ook niet wat hij wil volgens mij. Afleiden werkt, jammer genoeg, in dit geval ook niet. Zijn dit dan de zo genoemde sprongetjes? Ik weet het niet hoor.. 

Hebben jullie kinderen hier wel eens last van? Zo ja, wat doe je dan?

10 jaar geleden

Hier nog een in dezelfde sprong als jouw kindje..erg vermoeiend en lastig! Is jouw kindje ook het slaapritme aan het omgooien? Onze meid doet dat er ook nog bij namelijk..

10 jaar geleden

Heel herkenbaar. Wij hebben ook gezegd dat hij niet met dingen mag gooien, maar we hielden het vooral kort en duidelijk. Bij onze zoon hielp afleiden soms, maar er waren periodes dat niks hielp. Dan maar even uit laten razen en proberen te negeren. Ik vond en vind het wel erg vermoeiend soms, maar ze moeten er doorheen en kunnen zich nog niet goed uiten natuurlijk. Probeer begrip voor je kind op te brengen, en rustig te blijven. Dan is het voor jezelf ook makkelijker denk ik.

10 jaar geleden

Nahsuusje, het klopt wat je zegt. Kan dit ook wel eens meer gaan doen. Mijn zoontje heeft hier soms last van, (gelukkig maar) maar die keren dat hij zo is, is wel vervelend ook voor hem zelf.

10 jaar geleden

Nee soms klopt het niet.. maar bij Oei ik groei vind ik wel dat je in dat lijstje van dingen die ze per leeftijd zouden kunnen doen, wel dingen uit kan halen die ook het karakter van je kind typeren. Mijn zoontje is altijd bezig met kleine priegeldingen. Knoopjes op papa's blouse, etc. Ik kan bepaalde dingen die daar beschreven staan goed terug zien in Jelle.