Snap
  • Sprong5
  • sprongetje
  • sprongetjehoeveel?
  • #sprongetjes
  • 5esprong
  • #nieuwefase
  • ritme
  • dagnachtritme
  • Slaapritme
  • Opvolgmelk
  • eenkennig
  • eenkennigheid

Sprong 5 - 7 maanden 👶🏻

Dit is toch wel de pittigste sprong tot nu toe.

We zitten nog midden in sprong 5 maar tot nu toe gaat deze ons het moeilijkst af. We zijn over op opvolgmelk sinds een paar weken nu en eerst wou Zayn altijd nog 5 flesjes maar tegenwoordig is het ritme even ver te zoeken. Niet drinken wel drinken niet slapen wel slapen. Alle andere sprongetjes zijn ons makkelijk af gegaan maar deze sprong is echt pittig. Met slapen kan ik de kamer nog niet uitlopen of het is huilen. Sinds vandaag zijn we dan echt over op 4 flesjes en dat gaat goed. De slaapjes overdag worden ook veel minder of eigenlijk niet. Elke keer een kwartier max twintig minuten en dan een keer per dag. In de avond Rond 18 u word hij moe. Ik merk wel dat ik het pittig vind, ik kan niet meer makkelijk even weg gaan of bij iemand eten of iets, want als hij slaapt s’avonds dan slaapt hij ook door tot 23.15 voor z’n laatste flesje. Dus even eten bij familie of bij vrienden dat doe je nu niet meer zo snel dat vind ik zelf wel heel jammer, dan ben je automatisch meer aan huis gebonden.

Mensen hebben ook geen zin om elke keer naar mij toe te komen wat ik ook snap

Maar ach die tijden komen vanzelf wel weer denk ik. Ik merk zelf ook wel dat ik er behoefte aan heb om meer thuis te zijn bij mijn gezin, vooral nu Zayn nog zo klein is en straks over een paar maanden heb ik weer een kleine mini baby erbij dan kan ik even helemaal niet meer weg. Maar ik vind het ook belangrijk dat Zayn gewoon in zijn ritme blijft. Nu slaapt hij elke dag om dezelfde tijd en word hij ongeveer op dezelfde tijden wakker. Ik denk dat dat voor hem ook het beste is. Vooral in deze fase waar hij nu in zit, zijn wereldje word steeds groter hij word eenkennig en krijgt een beetje verlatingsangst. Straks met de tweede hoop ik hetzelfde dat hij ook snel in een ritme zit, zayn had dat vrij snel gelukkig. Sinds mijn ptss ben ik sowieso meer aan huis gebonden, omdat dat mijn veilige omgeving nu is en daar voel ik me fijn, alleen dat is heel moeilijk uit te leggen aan mensen die zelf geen ptss hebben.

's avatar
11 maanden geleden

Ja klopt is ook lastig om het uit te leggen aan mensen die geen ptts hebben,ik heb ook ptts en heb nu bijna een jaar trauma therapie wat heel goed werkt gelukkig,maar ook ik merk dat ik liever thuis ben,al doe ik wel leuke dingen met mijn bijna 16 jarige dochter.

Thelittlekayafamilyy's avatar
11 maanden geleden

Jaa ik heb ook emdr ik heb zelf alleen het idee dat het niet echt goed werkt of heel moeizaam.. Jaa ik ben ook het liefste gewoon thuis in mijn veilige haventje

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Thelittlekayafamilyy?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.