Snap
  • Baby
  • #ex-drama
  • rechtzaak

Spoedrechtzaak met ex...

Hoi hoi! De vorige keer heb ik verteld over het bericht van de advocaat van mijn ex. Dit keer ga ik daarover verder.

Na veel contact met mijn advocaat en de advocaat van mijn ex werd er een spoedrechtzaak aangevraagd op verzoek van mijn ex. Hij wilde een tijdelijke omgangsregeling tot de definitieve uitspraak van de echte rechtzaak. Op 19 juni 2020 was het zover. Vanwege corona ging de rechtzaak via Skype.

Voordat de zitting begon had ik nog een gesprek met mijn advocaat. Ik heb mijn kant van het verhaal verteld en tijdens de zitting zou zij het woord voeren. Het ging allemaal zoals verwacht. Mijn ex ontkende alles maar heeft in zijn verhaal een aantal steekjes laten vallen. Zo vertelde hij dat hij inderdaad agressieproblemen heeft, verslavingen heeft en op een instelling woont. Voor zover ik weet deed hij dit volledig onbewust. Zijn verhaal veranderde ook elke keer. De eerste keer vertelde hij dat ''het best zou kunnen dat hij mij ooit pijn gedaan heeft'' terwijl hij een paar minuten later vertelde dat dit nooit zo is geweest. Ook beweert hij, ondanks alle bewijzen, dat hij contact heeft gehad met mij en heel betrokken was bij de zwangerschap. Hij vindt dat ik de slechte persoon ben, dat ik niet voor een kind kan zorgen en dat ik geen recht heb om moeder te zijn. 

De zitting heeft uiteindelijk een uur geduurd en de uitspraak van de rechter was duidelijk. Er komt geen contact tot er een onderzoek is geweest door de raad voor de kinderbescherming en er een nieuwe rechtzaak is geweest. Voor nu is het dus afwachten op het onderzoek. Ik heb al wel een telefonische bespreking gehad maar dat was puur achtergrondinformatie over mijzelf en verder heb ik nog niks gehoord.

I'll keep you updated!