Snap
  • Baby
  • Kind
  • Nieuws
  • baby
  • kind
  • babynaam
  • spijt

Spijt van babynaam

Het is een lastige opgave voor veel ouders een naam te kiezen voor het ongeboren kindje. Natuurlijk zijn er talloze boeken en websites met duizenden jongens- en meisjesnamen om inspiratie op te doen. Ook bekende sterren zorgen voor inspiratie. Zij geven hun kinderen soms de meest rare namen die vervolgens een ware hype worden. Een Australische website met babynamen onderzocht van welke namen ouders het meeste spijt hebben. Dat bleken allemaal namen te zijn geïnspireerd door sterren; Beckham, Kester, Jordan, Kai, Apple, Chardonnay, Peaches en Madonna.

Meegaan met hype Uit onderzoek blijkt dat 8% heeft spijt van de naam die ze hun kind gegeven hebben. De helft hiervan zegt te zijn meegegaan met de hype en niet goed te hebben nagedacht. Een derde zegt dat de naam bij de geboorte van hun kindje nog speciaal was maar later ineens populairder werd dan ze hadden gedacht.

Advies van anderen Soms hoor je van ouders dat ze spijt hebben omdat ze teveel naar het advies van anderen hebben geluisterd, of die onder druk van de familie hun kind vernoemd hebben naar bijvoorbeeld opa of oma. Ze hebben spijt dat ze niet naar hun hart hebben geluisterd”, zegt Pamela Redmont van een Engelse website vol babynamen. Veel grootouders bemoeien zich met de naam voor hun nog ongeboren kleinkind.

Voor Prins William en zijn vrouw Kate ligt het nog een stukje ingewikkelder. Niet alleen hun familie zal hun wensen kenbaar maken, ook het volk bemoeit zich ermee. Zelfs nu het nog helemaal niet aan de orde is, ligt er al een lijstje klaar met wenselijke namen voor hun toekomstige kindje. Als ze die mogen krijgen natuurlijk.

De Britse Lucy Cavendish is zo’n moeder die spijt heeft van de naam Ottoline die ze haar dochter gaf. Ze heeft de naam inmiddels veranderd in Sparkle. De kans is groot dat ze ook deze naam weer gaat veranderen want een volwassen vrouw die Sparkle heet, ziet ze niet echt voor zich…

Ben jij blij me je naam of had je liever anders geheten? Heb jij spijt van de naam die je aan je kinderen hebt gegeven?

Lees hier meer over babynamen.

Of bekijk de top 30 van de meest ondenkbare babynamen 

12 jaar geleden

Ik vond mijn eigen naam vroeger stom. Veel liever wilde ik een langere naam, zoals de meeste van mijn vriendinnen uit die tijd. Inmiddels zijn we zoveel jaar later en ben ik gewend geraakt aan mijn naam. Nog altijd vind ik mijn tweede naam mooier, maar goed. Mijn ouders noemden me nu eenmaal Petra, dus dat respecteer ik ook. Van de naam van mijn zoon hebben wij geen spijt. Achteraf nog wel eens gedacht, hoe zou het zijn als we hem toch G. of T. hadden genoemd, maar steeds komen we toch uit bij C, dat past gewoon het beste bij hem.

12 jaar geleden

Ik kon het niet met minder woorden af sorry!!!

12 jaar geleden

Hallo ik ben zelf best tevreden met mijn eigen naam al word en werd er soms wel gevraagd of het een vernoeming is van prinses Irene maar dat is niet zo. Ook vind ik het wel mooi wat mijn naam betekend want de naam Irene betekend "vrede". Ik zelf ben ook heel tevreden over de namen die ik en mijn man voor onze 4 kinderen hebben gekozen en ik denk dat dit wel altijd zo zo blijven aangezien het namen zijn die ik nog niet eerder ben tegegekomen en dat was ook onze bedoeling dat niet als je aan het winkelen bent er meer dan één kind om kijkt als je ze roept!! Haha bovendien zijn het ook gewoon leuke namen waar de kinderen zelf ook best blij mee zijn. Ik denk dat als je een naam zoekt dat je het op moet schrijven en kijken hoe het met de achternaam klikt! Heel belangerijk als je een jongentje krijgt want die zit zijn hele leven aan die naam combinatie vast. Bovendien kun je kinderen ook vernoemen zonder precies de zelfde naam als ouder grootouders te gebuiken want dit is wat mijn man en ik ook hebben gedaan! Wel de letters uit de voornamen 2de namen maar niet gewoon maar klakeloos de naam overnemen. Hoop voor mensen die dit lezen dat ze er wat aan hebben. Sorry kon het niet met minder worden af!!!Haha