Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Spannende dag

Vandaag is mijn laatste verlof dag. Maandag "mag" ik weer aan het werk. Veel mensen om mij heen zeggen: "Lekker toch, zo kom je weer in je sociale wereld terecht". Nou, ik moet eerlijk bekennen dat ik dat totaal niet gemist heb!

16 weken lang heb ik verlof gehad en heb ik minimaal contact gehad met mijn collega's. Ik heb alleen contact gehad met collega's waar ik normaal gesproken buiten het werk ook wel eens mee omga. We hebben het dan ook vooral NIET over het werk gehad. Hooguit over de personele wijzigingen die plaatsgevonden hebben.

Gelukkig ga ik niet meer fulltime werken. Op maandag ga ik de ene week een halve dag werken en neem ik een halve dag verlof. Deze dag werk ik lekker thuis. De maandag erop heeft mijn vriend een halve dag ouderschapsverlof en werk ik een hele dag thuis. Donderdags heb ik lekker ouderschapsverlof. Dinsdag, woensdag en vrijdag zit ik op kantoor in Arnhem.

Vandaag is het 1 juni. Dat is niet alleen mijn laatste verlofdag, maar ook de eerste dag dat mijn dochter Ilse, van inmiddels alweer 12 weken, naar het kinderdagverblijf gaat. Ze gaat naar De Tovertuin in Gaanderen waar ze omgedoopt wordt tot een Pip (van Woezel en Pip). Ik ben ontzettend benieuwd wat Ilse ervan vindt! Wat het nog extra spannend maakt is dat Ilse tot op heden een flesweigeraar is. We hebben al van alles geprobeerd: verschillende flesjes, verschillende speentjes, door verschillende mensen laten voeden, ook geprobeerd in vreemde omgevingen...  maar mevrouw wordt gewoon woest o

11 jaar geleden

Ik kan me goed voorstellen dat je het spannend vind. Dat vond ik ook toen Quin voor het eerst proef ging draaien op het dagverblijf. Dacht lekker te kunnen uitrusten maar dat ging niet omdat ik nog zenuwachtiger was dan hij. Achteraf bleek hij het super naar zijn zin te hebben gehad. Nu al zeker een half jaar later vraagt hij zelf of hij ernaar toe mag op de dagen dat ik vrij ben! Dan wordt hij bijna boos omdat hij thuis moet blijven met mama. Maak je dus niet al teveel ongerust, het komt denk ik helemaal goed. Het zijn volgens mij meestal de mama's die het nog spannender vinden dan de kleintjes. Daar ben ik er ook 1 van. ;-)