Snap
  • Baby
  • baby
  • operatie
  • maanden
  • narcose
  • 6

Sofie’s 1st surgery, at 6 months!

Klein meisje dat je bent, je doet het zo goed! Je bent een onwijs tevreden, en makkelijk kindje. Je slaapt na 8 weken al goed door. En je flessen laat je ook niet staan.

Toch worden we als Sofie 3 maanden is, doorverwezen vanuit het consultatie bureau, naar het ziekenhuis. Er wordt getwijfeld of ze heupdysplasie heeft. Maar ook horen ze een hartruisje. Zelf hadden wij een bult in de lies ontdekt. En ze had ook nog een navelbreuk. Voor dit alles kunnen we snel terecht in het ziekenhuis, er worden verschillende scans en foto’s gemaakt. En de uitslag is er snel. Navelbreuk was duidelijk aanwezig, dit groeit als het goed is vanzelf dicht. Dat gebeurden gelukkig ook. Hartruisje was ook zeker aanwezig, gelukkig wel heel minimaal. Ik vond dit best wel een ding, aangezien mijn schoonvader aan hartkwalen is overleden. Daar tegenover, mijn schoonmoeder heeft ook een hartruisje en is haar 60e levensjaar al gepasseerd. Ik maak me hier inmiddels ook niet echt druk meer om en de dokters ook niet. Toen kwam de lies ter sprake, ze had een liesbreuk. Daarmee viel er enigszins een last van onze schouders. Omdat wij heel bang waren dat het iets van een tumor zou zijn. Sofie moest hieraan alleen wel geopereerd worden, zodra ze 6 maanden oud zou zijn. Haar liesbreuk komt zeer waarschijnlijk doordat ze prematuur is geweest. Pech dus! Wij maken die dag gelijk een afspraak voor haar operatie.

De maanden vliegen voorbij. De dag van haar liesbreuk operatie komt steeds dichterbij. We moeten die dag om 07.30u binnen zijn. Ik was er redelijk rustig onder. Bij kindjes mag er altijd 1 ouder mee naar de operatiekamer, totdat ze onder narcose gaan. Dit moest ik sowieso zijn volgens mijn vriend, de held haha! Ik twijfelde hier helemaal niet over. Het wachten duurde lang, ze moest nuchter zijn. En ons was gezegd dat ze als eerste geholpen zou worden. 09.30u werd ze pas gehaald. Gelukkig was Sofie nog steeds vrolijk. Richting de operatie kamer, vondt ze ook alles mega interessant. Zelfs daar nog, met al de dokters/assistenten om haar heen. Ze speelde met het mondkapje, waar ze minuten later mee onder narcose wordt gebracht. Dit gebeurde heel rustig. Ik ging terug naar de afdeling, nadat ik door iedereen daar heel erg gerustgesteld was. Super fijn was dat! We zouden na een half uur geroepen worden, als Sofie ontwaakt uit haar narcose. Dit gebeurd al na 20 min, gelukkig! Ook nu ga ik weer alleen mee naar de uitslaapkamer. Ik kom daarbinnen en hoor een kindje mega hard krijsen. Heel zielig dacht ik nog, terwijl ik er voorbij wil lopen. Er wordt door de verpleegkundige die achter me loopt gezegd: hier is ze al! Dat krijsende kindje, was Sofie! Oh my God! Wat is er gebeurd met haar! Zo hard en onherkenbaar heeft ze nog nooit gehuild! Ik raak hierdoor een beetje in paniek. Ik probeer haar te troosten. Dit lukt niet! Het duurt ook te lang voordat we weer naar de afdeling gaan. Ik wil een fles maken voor haar. Misschien krijg ik haar daarmee getroost. Terug op de afdeling drinkt ze een klein beetje, en wordt ze eindelijk rustig. Ze valt snel in slaap. Een uur later wordt ze wakker, en lijkt er niks meer aan de hand te zijn. Dat was ook, de wond geneest gelukkig ook snel. Pfoe, dit hoofdstuk is afgesloten!

Het boven genoemde heupdysplasie verhaal ben ik zeker niet vergeten! (Ze waren hier wel vergeten een scan van de maken toen). Hierover vertel ik jullie meer in mijn volgende blog!

?

Liefs, Cheryl

4 jaar geleden

Jeetje wat erg zeg! Voor hem niet fijn. Maar voor jullie ook niet. Ik hoop dat het snel opgelost word! Succes met jullie mannetje!

4 jaar geleden

Gelukkig is de operatie aan de liesbreuk bij jullie kleine meid ook goed gegaan. Gelukkig is het maar een ingreep van niets eigenlijk. Hier alleen wel wat pech ten aanzien van liesbreuken.... Onze kleine man werd met 3 maand aan een liesbreuk links geopereerd....daarna kwam er rechts een liesbreuk, dus met 4 maanden weer voor op de operatietafel...en guess what, nu al een hele poos is er links wéér een liesbreuk. Hij heeft er geen last van gelukkig. Nu is de bobbel niet continu aanwezig, dus steeds als we bij de chirurg zijn, zien ze niets. Op een echo wel gezien dat er wel een kleine opening is, maar daar zou alleen vocht doorheen moeten kunnen volgens de radioloog en chirurg. Maar ik voel toch echt dat er ook een stuk darm mee komt dat erdoorheen plopt als ik het terug duw. Daar was de chirurg het wel mee eens, als het zo voelt dat het dan niet alleen vocht is. Dus over enkele maanden hebben we weer een afspraak en dan gaan er knopen doorgehakt worden als het goed is: operatie nummer 3 dus!! Met 3 en 4 maanden was dat nuchter houden niet zo probleem...maar nu is hij 1,5 en is ie behoorlijk chagrijnig als er niet op tijd voedsel in gaat. Hopelijk valt het mee dus!