Snap

SNUGGLES&DREAMS

- het leed dat slaapassociatie heet -

Zo mama’s, Mae is ondertussen alweer bijna zes maanden oud. Wat?! Hoe?! Stop daar nu meteen mee jongedame, blijf alsjeblief nog even klein! 

Mae is altijd een goeie slaper geweest ‘s nachts. Vanaf haar acht weken sliep ze zonder problemen door van 19u tot 6.30u, met nog een droomvoeding rond middernacht. Natuurlijk kon de vreugd niet blijven duren; kleine mormel is enkele weken geleden in een knaller van een slaapregressie terecht gekomen. Jongens, je wil het niet wéten! Van nul naar drie, vier keer wakker in de nacht. En dan mochten we van geluk spreken als haar speentje het kon oplossen, maar vaak was ze gewoon wàkker voor het komende uur en half. Ja, “van 3.30u tot 5 wakker, tegen 5u in slaap vallen en om 5.45u klaar om aan de dag te beginnen” wakker, bedoel ik. 

Begrijp me niet verkeerd, Mijn Lief doet écht z’n best. Maar Mae in slaap krijgen, da’s andere koek. Het lukt hem gewoon écht niet. Toen Mae doorsliep was dat dus niet echt een probleem, toen was ik enkel verantwoordelijk voor de dutjes overdag en waren mijn diensten, mijn kunsten overbodig ‘s nachts. Maar toen die slaapregressie de kop opstak... nee, overdag én ‘s nachts die baby in slaap gaan wiegen...? Daag ik vertrek. Je voelt’m dus aankomen: na enkele dagen mama doodop, papa gefrustreerd en een baby die niet wist waar ze het had qua slapen en eten. 

Ondertussen is de rust ten huize Wintein weer wat teruggekeerd. Mae is nog steeds vroeg wakker (tussen vijf en zes), maar ze wordt nog maar één keertje wakker rond 1u, krijgt dan een flesje en slaapt alweer nog voordat dat flesje leeg is. Maar de angst op een toekomstige slaapregressie (die ik dan alleen moet opvangen omdat Mae niet in slaap wil vallen bij vaderlief) zit er goed ingebakken (en ik weet dat er nog wel een paar aankomen!)...

...Dus we zijn sinds vandaag aan de slag gegaan met de snuggles and dreams slaapgids! We hebben een zalige dag achter de rug, dat kan ik je wel vertellen. Beginnersgeluk misschien, maar Mae werd deze avond door papa in bed gelegd en is helemaal alleen in slaap gevallen zonder hulp van papa óf van mij! Benieuwd hoe het ons verder vergaat? Je hoort het binnenkort, en ik ben even nieuwsgierig als jij! 

Hoe waren jouw ervaringen met slaapcoaching? 

TODO: Add alt to media