Snap
  • Baby
  • eczeem
  • #mamaplaats
  • #mamablog
  • babycare
  • babyskin

SMEREN SMEREN SMEREN SMEREN SMEREN SMEREN

Hoe we Jazz haar huidje stabiel kregen met behulp van Tiny Todd.

De verzorging van babyhuidjes vraagt de nodige aandacht. Het huidje is puur natuur en nog geen cosmetica gewend. Zeker als het huidje snel droog is of gevoelig is voor eczeem is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. De keuze is reuze en als kers verse moeder zie je door de bomen het bos niet meer. Welk product kies je? En wat is nou echt goed? In deze blog deel ik mijn ervaring.

Al vrij snel na de geboorte merkten we dat Jazz haar huidje gevoelig reageerde op diverse prikkels. Water, wol, weersverandering, bepaalde voeding. Alsof je nog niet genoeg aan het zoeken bent die eerste weken was het opzoek gaan naar een passend product voor haar huidje ook een behoorlijke klus. De hele dag smeerden we ons suf en probeerden we Jazz haar huidje zo vet mogelijk te houden, maar dit hielp niet altijd. Op een gegeven moment ontstond er ook jeuk waardoor Jazz zichzelf soms zo erg openkrabde dat haar huid begon te ontsteken. De jeuk werd erger en dit resulteerde in bar slechte nachten waarbij de jeuk Jazz wakker hield en wij transformeerden in twee oververmoeide mormels doordat Jazz weken slecht sliep. We besloten naar de huisarts te gaan en die schreef eigenlijk direct hormoonzalf voor. 

Alles waar het woord ''hormoon''  in zit vervloek ik bijna sinds mijn zwangerschap, dus ook bij het horen van het woord ''hormoonzalf'' kreeg ik spontaan een triloog. Als een babyhuidje nog geen cosmetica gewend is, dan zal een heftige hormoon zalf toch al helemaal niet goed zijn, dacht ik. We hebben het een aantal dagen gesmeerd maar het voelde niet goed. Dus ging de zoektocht verder.. Tijdens die zoektocht hebben we van alles geprobeerd. Vaak met kortdurend resultaat waarna er weer een opvlamming van de huid ontstond waardoor we weer terug bij af waren. Inmiddels wasten we al Jazz haar kleding met Neutral, deden we haar veel minder in bad, vermeden we wollen rompers en probeerden we een voedingsdagboek bij te houden. Dit zorgde al voor veel verbetering maar het kon nog beter... 

Op een dag scrolde ik door mijn Instagram feed en kwam ik via via bij Tiny Todd terecht. Een eerlijk huidproduct wat me direct aansprak omdat het 100 % natuurlijk is. Het is gluten, parfum, BPA en dierproef vrij. De Tiny Todd Itch Free Oat crème is namelijk een crème op basis van haverpit olie. Het zorgt ervoor dat de huid kalmeert, het helpt bij het opnemen en vasthouden van vocht en het hersteld de beschadigde huid door bijv. veelvuldig krabben. Eerlijk gezegd had ik de hoop een beetje opgegeven omdat we al zoveel producten hadden geprobeerd. Maar je wilt als ouders het beste voor je kind en een jeuk vrij huidje zorgt voor zoveel meer rust en vreugde. Dus zo gezegd zo gedaan.. we smeerden Jazz een week lang 2 x per dag in en het verschil was bizar.... ook gingen de nachten direct beter en verdween de jeuk (zie hieronder de voor en na foto voor het resultaat). Ik weet nog goed dat ik al na 2 dagen een gat in de lucht sprong en direct als een hysterisch blije moeder een bericht achterliet bij Tiny Todd. De herkenning die ik meteen kreeg was hartverwarmend. Het is zo fijn dat je na maanden zoeken, onzekerheid en jeuk iets hebt gevonden waar je kleintje goed op reageert. Wij blijven voorlopig doorsmeren om de huid preventief te onderhouden en te beschermen. Het geeft zoveel rust als je eindelijk iets gevonden hebt wat voor ons werkt. Ik hoop dat ik door het delen van mijn ervaring andere ouders van kindjes met eczeem kan bereiken. You're not alone! 

Liefs,Joy

Snap
3 jaar geleden

Online bestellen bij Tiny todd. Zo heet het merk 😃

3 jaar geleden

Waar kun je dit kopen?