Snap
  • Baby
  • Nieuws
  • baby
  • slim
  • delen

Slimme Baby's!

Baby's zijn heel erg slim! Uit recent onderzoek is gebleken dat baby's al vroeg weten wat goed en fout is. Wanneer een baby 15 maanden oud is, is de baby al in staat om het verschil tussen goed en fout te herkennen. Het is ook zo dat als je baby dit verschil weet, dat hij of zij ook sneller speelgoed delen met andere.

Onderzoekers hebben gemeten hoelang baby's keken naar de verdeling van crackers en melk. In de eerste video kregen twee mensen dezelfde hoeveelheid crackers en daarna kregen ze verschillende hoeveelheid. Dit werd ook met het melk gedaan. De onderzoekers ontdekte dat de baby's langer keken naar degene die een andere hoeveelheid kregen. Uit dit onderzoek kun je dus wel degelijk zien dat baby's in staat zijn om het verschil tussen goed en fout te herkennen. Misschien klinkt dit raar, maar baby's verwachten een eerlijke verdeling. Uit een onderzoek werd er gekeken hoeverre de baby's in staat zijn om hun speelgoed aan vreemde te geven. Nou bleek er dat de baby's die bij de eerste video de ongelijkheid in voedsel herkende, sneller hun favoriete speeltje weggaven, dan de baby's die het verschil nog niet zagen.

Volgens de bevindingen van de docente psychologie Jessica Sommerville, hebben baby's de normen van eerlijkheid en oneerlijkheid eerder door dan we dachten.

12 jaar geleden

Leuk om te eten dat baby's al op zo een jonge leeftijd al zo veel door hebben.

12 jaar geleden

Wat grappig om te lezen dat ze kleintjes het al zo snel door hebben wat een eerlijke verdeling is. Dit ga ik thuis ook uit proberen. Eens kijken of ze al zo slim is om te herkennen.