Snap

Slecht werkende dikkedarm

Ik moet het even snel van me afschrijven, vandaar dat ik nu zo even een blogje schrijf.

Onze Suzannah heeft al vanaf haar geboorte last van haar darmen. In het begin dachten we dat het kwam doordat ze 3wkn antibiotica had gehad ivm de hersenvliesontsteking.

Maar nu inmiddels ruim 7mnd verder beginnen we toch meer en meer te denken dat er toch wat anders aan de hand moet zijn, en helaas is dat vandaag door de kinderarts bevestigd.

Ze kunnen op deze leeftijd nog heel weinig doen voor je kleintje als je kijkt naar onderzoeken die ze doen om dingen uit te sluiten. Nu hebben we vorige week de eerste keer een klysma gegeven en vandaag de 2de. Het vermoeden nu is dat haar dikkedarm zijn werk niet goed genoeg doet waardoor het poepen voor haar heel moeizaam gaat.

Ze heeft veel last van lucht in de darmen en ze moet heel lang een heftig persen ondanks de laxeermiddelen die ze krijgt. Nu hebben we voor vrijdag een bel afspraak en als de afgelopen dagen een bepaald beeld heeft gegeven gaan ze andere dingen doen om uit te zoeken wat er aan de hand is.

Ik vrees inmiddels grote vrezen en als ik het mezelf zou toe staan zou ik de hele dag wel willen huilen of schreeuwen. Suzannah heeft zoveel pijn al gehad en nog steeds en wat zal hier nu weer uit komen....

Willen jullie voor me duimen dat het allemaal wel mee zal vallen??

10 jaar geleden

Sorry, ik was nog niet klaar maar drukte perongeluk op verzenden. ik ga verder waar ik was gebleven: + een goede houding). Zodra ze begon te persen, zette ik haar op het potje, en wonder boven wonder werkte dit. Jammer genoeg wil ze nu niet meer op het potje zitten. Bij het culsultatiebureau heb ik het tot nu toe iedere x gezegt en er naar gevraagd, maar ze doen er niks mee. Niet elke baby poept elke dag, misschien komt het van de voeding, als ze straks potjes fruit/groente krijgt; gaat het wel weer over. Aangezien het al een tijdje geleden is dat dit is geschreven, hoop ik dat je dit leest en dat je mij misschien kan vertellen hoe het nu met je dochter gaat, wat hebben jullie zoal gedaan, hebben jullie er ondertussen iets op gevonden en het belangrijkste gaat het beter met haar? Ik hoop wat van je te horen!

10 jaar geleden

Hallo, Na het lezen van je blog herken ik mijn eigen dochtertje er in. Mijn dochter is nu een half jaar, vanaf de geboorte heeft ze moeite met poepen. Het begon met 1 x in de e/4 dagen poepen maar nu sinds een maamd of 2 is het erg hard, je siet dat ze erg haar best doet om te persen maar er komt niks uit. Vervolgens heeft ze een aantal keren op het potje gepoept (met de gedachte dat ze dan naar beneden poep t + een goede