Snap
  • Baby
  • slaapcoach
  • droomritme
  • wakkertijden
  • slechtslapen

Slecht in een ritme komen

Waar wakkertijden goed voor zijn

De eerste 5,5 maand van mijn zoontje zijn leven werd hij ieder uur wakker in de nacht en overdag sliep hij niet langer dan 20 minuten aan een stuk. Gebroken was ik. Ik werd niet gehoord en gezien op het consultatie bureau en het enige wat ze zeiden was: u brengt onvoldoende ritme aan, hij is oververmoeid dus laat maar huilen. 

Zeg nooit tegen een GZ-psycholoog die gespecialiseerd is in hechting dat ze haar kind moet laten huilen. Ik heb ze voor gek verklaart. Dat was de dag dat ik besloot nooit meer serieus te nemen wat ze bij het CB adviseren.

Achteraf bleek hij last van reflux te hebben. Maar nadat de onrust eindelijk was weggenomen door medicatie, ging het slapen nog steeds slecht. Hoe kom je in vredesnaam uit een vicieuze cirkel can oververmoeidheid?

En toen ontdekte ik de Droomritme methode: een non-cry methode om je kindje beter te leren slapen. De kern van de Droomritme methode zijn maximale wakkertijden per leeftijd, die ervoor staan hoe lang een kindje maximaal wakker kan blijven. 

Hier was het een absolute lifesaver. Ons zoontje ging van ieder uur wakker snachts naar 13 uur aan een stuk door slapen met perfecte dutjes overdag. Nu is hij 17 maanden en hij sliept altijd goed! 

Meer weten over wakkertijden? Op mijn instagram pagina @WijzerMama heb ik nu een winactie waarbij je de hulpgids Wakkertijden van @bureauvanslaap kunt winnen. Doe mee!