Snap
  • Baby

Slapen is voor mietjes

Slapen als een baby...makkelijk is het niet. Lig ik bij mama, slaap ik zo paar uur. Slapen in bed? Hahahaha

Tot een paar weekjes geleden had ik een voorbeeldige baby en vertelde dit vol trots aan iedereen. Hij groeide, sliep en dronk goed. Maar alsof de duivel ermee speelde bedacht mijn kleintje ineens hij al bijna 3 maanden is en dat je dan overdag niet meer hoeft te slapen, behalve als we bij mama leggen natuurlijk en mama noodgedwongen dagen voor Netflix zat..., wel lekker hoor dat knuffelen maar niet helemaal de bedoeling gezien ik a. s dinsdag weer werken moet.

Slapen dus weer in eigen bedje dacht ik, nou daar dacht mijn kleintje echt wel even anders over. Hij ging gewoon niet meer slapen en bleef maar huilen in de wieg, dus hup in de kinderwagen en de auto maar meneer bleef wakker. Omdat hij overdag niet sliep, verliepen de nachten super maar hé een baby moet ook overdag slapen.

Van een vriendin heb ik toen een inbakerdoek geleend en de problemen verdwenen als sneeuw voor de zon. Helaas was dit van korte duur want na 2 dagen herhaalde bovenstaand patroon zich weer.

Met mijn handen in het haar daarom maar contact gezocht met de jeugdverpleegkundige. Zij raadde me aan om slaaptraining te gaan doen. Eerst op de arm in slaap laten vallen dan hem naast me neerleggen en dan in bed. Dit werkte en hij sliep weer overdag, al waren de slaapjes maar kort. 3 dagen later opnieuw contact. Nu proberen om zonder mama te gaan slapen dus de 5 minuten regeling toepassen. Elke 5 minuten erheen totdat hij stil is en dit in ieder geval 3 dagen consequent volhouden.

We zijn nu bij dag 2. Gaat bij het ene slaapje beter als bij de andere zowel voor baby als voor moeders...

De beste tip die ik nog kreeg? Tel je zegeningen en focus je daarop. Wordt het een stuk leuker van en gelijk heeft ze!.

7 jaar geleden

Oh kijk aan super. Nu wil ik niet betweterig over komen hoor...maar ik heb 3 kinderen en die hebben alle drie een voorkeurshouding gehad. En als je een kinderfysiotherapeut hebt die je alleen maar tips geeft zoals....bedje naar t licht draaien... spiegeltje in de box hangen....oefenen op de buik....op een bepaalde manier optillen...En ga zo maar even Door...denk dan nog even aan de gespecialiseerde therapeut die echt aan de oorzaak werkt van een voorkeurshouding en niet alleen tijdelijk de symptomen oplost. Nogmaals ik wil niet doen alsof ik alles weet....Maar ervaring heeft mij heel erg veel geleerd over voorkeurshouding. Er staat ook heel veel informatie op de site van fmt Slochteren. (Ook een interview wat ik 6 jaar geleden heb geschreven over kiss ...tegenwoordig Hcfs) ik wil ook niet beweren dat jou kindje dit heeft hoor. Maar als je schrijft over niet slapen en een voorkeurshouding dan denk.ik wel gelijk ohoh.....Ik hoop dat ze er wat. Mee doen. En het hoeft ook zeker niet zo erg te zijn zoals ik t bij mijn oudste zoontje had. Mijn andere 2 kinderen hadden ook een voorkeurshouding. Maar zonder verdere kenmerken van Hcfs. Die sliepen wel gewoon lekker. En hadden verder ook geen klachten .maar wel een voorkeur om op een bepaalde kant te liggen met hun hoofdje. Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt. Heel veel succes en ik ben erg benieuwd wat de fysiotherapeut zegt maandag. Geniet van je kleine wonder. En heel veel succes alvast met werken.

7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Hij heeft vandaag echter geslapen volgens t boekje. De kinderfysiotherapeut komt maandag voor de voorkeurshouding dus kan ze er gelijk even na kijken

7 jaar geleden

Heb je enig idee waarom hij niet slaapt. Alleen maar op je arm? Ik heb precies hetzelfde gehad met mijn zoontje (inmiddels 7 jaar ) maar hij bleek een blokkade in zijn nek te hebben waardoor hij gewoon niet lekker kon slapen. Wel in een draagdoek of in de maxi cosi of in de wandelwagen een beetje rechtop maar niet in bed oid . Ben een paar keer naar een kinderfysiotherapeut therapeut geweest die speciaal opgeleid is om baby's en kinderen te behandelen. En hij sliep daarna als een roosje. Je vind geregistreerde therapeuten op ewmm.net. het zijn hele lieve zachte behandelingen die echt niks forceren. En het wordt vergoed door de zorgverzekering. Het is echt het proberen waard. In 1 behandeling kunnen ze al zien of er ergens een blokkade zit. En wij hadden echt een heel blij kindje daarna. Die heerlijk sliep.

7 jaar geleden

Hey Ida, leuk om jouw hier ook te treffen