Snap
  • Baby
  • baby
  • slapen
  • huilen

Slaapzakje

Onze kleine meid is alweer 5,5 maand, wat vliegt de tijd dan toch weer voorbij. Slapen is voor haar altijd een probleem geweest. Ze heeft van kleins af aan al in een slaapzakje geslapen, zodat ze zich geborgen voelde. Nu ze alweer zo "oud" is, moeten we haar leren dat ze zonder de puck-a-baby moet gaan slapen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Gisteravond moest deze puck-a-baby toch in de was en hebben we haar in een ander slaapzakje gedaan, waar armpjes uitsteken. Het leek in het begin goed te gaan. Maar we hadden te vroeg gejuicht. Uiteindelijk heeft mijn man er een uur bij gezeten en haar af en toe vast gehouden. En toen ze weer wat gekalmeerd was heeft hij haar in bed gelegd.

Uiteindelijk heeft ze goed geslapen en is ze midden in de nacht maar één keer wakker geweest. Dus dat was erg netjes van haar. En toen we haar vanochtend wakker maakte, was ze weer heel erg vrolijk.

Gelukkig voor haar was de puck-a-baby weer droog. Maar vannacht gaan we het toch weer proberen om in een gewone slaapzak te slapen. Ze moet er namelijk toch aan wennen. En wij moeten denk ik gewoon door deze moeilijke periode heen.

Hebben andere moeders of vaders ook ervaringen met dit? Mocht je tips hebben dan hoor ik het graag.

6 jaar geleden

Wij hadden met de jongste ook de puck a baby. Met ongeveer een half jaar zijn we gaan proberen om eerst 1 arm uit de puck a baby te laten en pas toen dat goed ging de beide armen. Daarna ging de gewone slaapzak ook goed. Heeft wel 2 weken denk ik geduurd voordat ze aan 1 vrije arm gewend was en dat goed ging. Doorslapen deed ze pas met 16 maand. Succes ermee

9 jaar geleden

Ons zoontje schrok ook wakker van rond zwaaiende armpjes.. toen hij een week of 3 was hebben wij hem ingebakerd, maar omdat hij vaak liever op zijn zij sliep ( met een zijslaapkussen) hebben we dat een paar keer aangekeken.. ( dan kunnen ze ook minder zwaaien met die armpjes) eerst overdag en toen snachts. Af en toe kwam het nog wel voor dat hij eerder wakker werd omdat hij bewoog haha maar al snel sliep hij weer heerlijk . Dit was eigenlijk al best vroeg.. rond de 10 weken zijn we gestopt met inbakeren. Ik denk wel dat kindjes het minder snel leren als ze al wat ouder zijn.. dan zijn ze er wel meer aan gewend maar bij bijna elke fase is het even er doorheen gaan. Komt vast goed !!

11 jaar geleden

Mijn kinderen zijn ook geen goede slapers, nooit geweest ook. Mn oudste sliep pas door nadat ze 2 jaar was, in een groot bed kwam en dus overdag niet meer slaapte. Mijn jongste van 4 mnd slaapt snachts best goed, maar overdag allemaal van die hazeslaapjes. Inwikkelen zou miss helpen, maar ik ben er op 1 of andere manier niet zo'n voorstander van. Suc6 iig

12 jaar geleden

Lieke slaapt vanaf het begin goed. Alleen is ze heel druk en beweeglijk. En hield ze zichzelf wakker. Dus hebben we haar ingebakerd. Dat hielp, even huilen en dan gelijk slapen. Rond 4,5/ 5 maanden zijn we daar mee gestopt. de eerste nachten heeft ze erg gehuild en werd ze veel wakker, maar al snel werd dit minder en nu slaapt ze heerlijk. boffen wij wel met onze slaapkop hoor! maar denk dat ze er even doorheen moet en dat het vanzelf goed komt.