Snap

Slaapt jouw baby al door? Dit schema is voor ons DE oplossing!

Elk weekend een #REALTALK blog over het leven van kersverse mama @luxblog.nl

Zoals je misschien op mijn Instagram hebt gelezen @Luxblog.nl zijn wij vanaf Nova haar geboorte op zoek naar een manier waarop we allemaal beter slapen en kunnen opladen. Sinds een paar weken maken wij gebruik van een eet en slaap schema. Toen Nova 8 weken oud was zijn we begonnen met een schema voor het slapen en eten. We waren zo zoekende naar iets dat werkt voor zowel Nova als voor ons. We zijn heel blij dat we dit schema hebben gevonden. Elke maand verandert het schema een beetje en werkt het toe naar minder slaapjes overdag en minder voedingsmomenten. Wij dachten alles het beste op gevoel te kunnen doen en het voeden en slapen op verzoek te doen. Maar we kwamen er al snel achter dat Nova regelmaat nodig had. Een schema zorgt voor minder vrijheid, en dat vinden wij soms lastig. Maar het zorgt er wel voor dat Nova een vrolijkere baby is en weet waar ze aan toe is. Ze slaapt helaas nog niet door en ze is natuurlijk nog maar 3 maanden. Ze wordt vaak rond 03:00 nachts wakker met krampjes. Maar dit schema heeft er wel voor gezorgd dat we onze avonden weer voor onszelf hebben. Omdat dit schema zo fijn werkt wilde ik dit graag met jullie delen. Elke baby is anders, en heeft andere behoeftes, maar dit is een hele fijne basis.

De avonden zijn weer van ons! En dat vinden wij zo heerlijk!

We zorgen ook voor een slaapritueel waardoor ze herkent wanneer het tijd is voor een slaapje. Wij passen dit toe tijdens haar lange middag slaap en voor het slapen gaan savonds. Bij ons is dat: Schone luier, Puckababy aan, muziekje aan, Nijntje lampje aan, slaapliedje zingen en wiegen. Bij het avond slaapje splitsen we de voeding op zodat ze een soort slaapmutsje heeft om makkelijk in slaap te komen.

Schema's zorgen voor regelmaat en herkenning

Zo ziet ons schema er uit met 3 maanden:

07:00 Fles 109:00 - 10:00 Slapen10:45 Fles 211:30 - 14:00 Slapen14:30 Fles 316:00 - 17:00 Slapen17:00 Fles 4 (deel 1)18:15 Fles 4 in bed (deel 2)18:30 Slapen tot 07:00 sochtends22:30 Fles 5 (droomvoeding)

Ze krijgt in totaal rond de 900 cc KV per 24uur.

Hopelijk hebben jullie er wat aan. Het hebben van een newborn kan veel energie kosten en vooral het vinden van een schema/methode dat voor jullie als gezin werkt. En als je denkt iets te hebben gevonden wat werkt, dan gaan ze weer een volgende fase in. Maar ik geloof dat een goede basis key is! Fijne week lieve mensen en tot volgend weekend!

3 jaar geleden

Grappig! Wij hebben hier met James (10/07) hetzelfde schema.. Ik had mij namelijk ook helemaal verdiept in een slaapschema en was vastberaden om dit vol te houden, erg leuk om te lezen!!! 😄