Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Slaapschema aanpassen.. help!

Mijn zoontje moet leren om brood te gaan eten.. helaas kan ik hem niet wakker houden tot etenstijd..help!

Mijn zoontje is 7 maanden, en mag dus lekker brood eten. Helaas kan ik hem niet zolang wakker houden voor zijn brood. Het consultatiebureau gaf aan: om 10.00 fruit. om half 12 een broodje en daarna nog een halve fles.

Om half 7 krijgt hij zijn eerste fles, daarna gaat hij even naar bed.  Om half 9 wordt hij weer wakker en is om kwart voor 11 helemaal gebroken. We hebben al een keer geprobeerd heb na zijn eerste fles wakker te houden tot 8 uur. Maar vervolgens was hij nog om 9 uur wakker, en niet te genieten. En natuurlijk om 11 uur weer moe.

Hoe moet ik dit aanpakken? Heeft iemand tips..?

9 jaar geleden

Je moet je inderdaad niet gaan houden aan hun richtlijnen. Jij hebt zelf al een heel schema met hem en dat werkt. Wanneer is het de beste tijd om brood te eten? Als hij om elf uur gebroken is, misschien kun je hem dat om kwart voor elf geven. Je moet gewoon doen wat jij denkt wat werkt en niets anders! heb er ook lang tegen aan gelopen maar wanneer je weer terug bij je gevoel bent, zul je het antwoord wel weten.

9 jaar geleden

schema's zijn een hulp middel niet om je strikt aan te houden. Als jouw kind andere tijden nodig heeft dan doe je dat toch gewoon... kijk naar je kindje en pas daarom het schema zo aan dat het bij jullie past.

9 jaar geleden

Hier ook een kleintje van 7,5 maand. Wij volgen niet het schema van het cb. Zij raadden idd begin van de ochtend fruit aan en na het brood nog een fles. Daar redt onze meid het niet op tot de avond. Haar schema is nu als volgt: 7:00-8:00 wakker worden 7:30-8:30 fles 10:00 slapen 11:00 fruit 12:15 brood 13:00 slapen 15:00 fles 17:30 groente en dan om 19:00 laatste fles en weer naar bed. Voor ons was het ook even puzzelen, maar we hebben het ritme gevonden. Je moet inderdaad echt een beetje je kindje volgen. Je kunt het brood eventueel ook na het slaapje geven?

9 jaar geleden

gooi dat eetschema van het cb uit het raam en kijk wanneer je kindje eten NODIG heeft. Sorry dat ik het zo zeg maar ik geef mijn zoontje ook om 11 uur zijn brood omdat hij om 11:30 zo moe is dat hij niet lekker meer wil. Is zijn schema wat verstoord krijgt hij ook op een ander moment zijn brood en warme eten. Hij is ondertussen 18 maanden. Ons schema ziet er ongeveer uit als volgt: 7:00 uur ontbijt met melk 7:30 papa uitzwaaien naar zijn werk 9:00 uur fruit 10:00 uur drinken 11:00 uur lunch 11:30 slapen 13:30 uitlopend tot 14:30 wakker worden en drinken 16:45 warme maaltijd 19:00 naar bed succes en kijk naar het ritme van je kindje dat kan het cb niet zien en het zijn schema's. Sinds wanneer maak je een kind passend in een schema? Zelfs als je kind zelf een schema heeft gemaakt kunnen ze er vanaf wijken zo ook vandaag bij ons .