Snap
  • Baby
  • slapen
  • sprongetje
  • Slaapregressie
  • sprong
  • hazenslaapjes

Slaapregressie rond 4 maanden

En what to do..

Je kindje sliep voorheen "als een baby" en ineens is alles anders. Je bent er continue mee in de weer en hebt amper nog tijd voor jezelf. Wat is er aan de hand?

Welkom bij de eerste slaapregressie! De timing kon niet slechter zijn, want er is nu ook een sprong en dat maakt al dat je kindje het moeilijker heeft. Die slaapregressie gooit er nog een flinke schep bovenop. Een slaapregressie komt op een moment dat je kindje veel nieuwe dingen leert, er valt dus veel te verwerken en dat ga je merken aan het slapen. Het slapen gaat dus even minder maar je kindje ontwikkelt zich, dus zie het liever als progressie!

Wat kun je merken?

😓 Baby wordt (weer) vaker wakker 's nachts😓 Er zijn kortere slaapjes, vaak 45 minuten😓 Hazenslaapjes komen vaker voor (< 45 min.)😓 Slaapt niet meer verder als de auto stil staat

Pittig.. Been there, done that. I feel you! En het duurt ook nog eens een week of 6. 

Wat kun je het beste doen?

❤ Strak op het ritme letten❤ Maximaal 90 minuten wakker per keer❤ Na een hazenslaapje wakkertijd inkorten met 15 minuten❤ Slaapplaats met de grootste kans op slaap kiezen

Ik hoop dat ik je zo een stukje inzicht heb kunnen geven in de slaapregressie van 4 maanden en wat je het beste kunt doen! Vond je het nuttig, sla dan dit bericht op! Of geef je dit bericht een like? Lief!

Gaat het nou met 5 á 5,5 maand nog steeds helemaal niet lekker, schroom dan niet en trek aan de bel. Ik kan je hier heel goed bij helpen en er voor zorgen dat er weer meer rust in huis kan komen en iedereen weer vrolijk en uitgerust is.

Liefs, Kirsten

2 jaar geleden

Gelukkig is het niet 6 weken drama hoor. Het kent een opbouw/piek/afname. Komt echt goed hoor, je kan dit!! En anders moet je me op insta even een berichtje sturen. Help je met liefde!

2 jaar geleden

Ik lees dit nu net nadat ik een uur deed om mijn net geen 4 maandertje in slaap te krijgen... Sinds 2 dagen is dit nu... Zei je 6 weken 😨?

2 jaar geleden

Succes 👍 Bij vragen, stuur me gerust een berichtje!

2 jaar geleden

De tweede tip ga ik zeker gebruiken! Dit deed ik namelijk nog niet.