Snap
  • slapen
  • slaapgebrek
  • Gebrokennachten
  • doorslapen
  • slaap

Slaap kindje slaap?

Wallen tot mijn knieën en ogen openhouden met satéprikkertjes 😴

Heel eerlijk…

Met wallen die tot aan mijn knieën hangen en oogleden die ik open moet houden met satéprikkers, vind ik het momenteel wel even pittig.

Overdag is Levy echt altijd vrolijk en een prima slaper, maar ‘s nachts 😵‍💫 Als hij 2 uur aan één doorslaapt is het veel. Hij is niet overstuur en heeft maar 1 keer per nacht zin in een fles. Hij wordt ‘gewoon’ vaak wakker, heeft dan even troost nodig, maar komt dan moeilijk weer in slaap en/of wordt een kwartier later weer wakker 🥸

En ik weet het, baby’s hoeven nog niet door te slapen en dat verwacht ik ook niet van hem, maar ik functioneer niet echt fantastisch op 3.5 uur slaap per nacht en wat dit op langere termijn doet met mijn depressie vind ik ook wel wat spannend. Gelukkig neemt Wouter ook zeker weleens wat van mij over zodat ik toch iets kan ‘bijslapen’ maar dat lost het natuurlijk niet op.

Gisteravond bedacht ik ineens , toen ik weer met Levy wakker was, dat we bij Ylse een white noise apparaatje hadden gekregen, maar omdat Ylse zonder white noise ook als een roosje sliep (poeh, good memories) heb ik dat apparaatje destijds weggegeven. Maar wie weet helpt het Levy? Dus heb ik gister met spoed dat ding besteld en heb ik nu keihard mijn fingers crossed dat dit dé oplossing naar wat meer slaap gaat zijn.

Ach, hij zal voor zijn 18e vast wel beter gaan slapen ‘het is een fase, het is een fase’. Voor nu probeer ik de nacht los te zien van de dag en zie ik elke nacht weer als een nieuwe kans op meer slaap.

Positief blijven he, maar om dat te kunnen is het soms heel lekker om eventjes te klagen dus bij deze 🤭

Tips zijn altijd welkom! 🤗