Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Slaaaaaap kindje slaaaap

Slapen. Het klinkt simpel: je gaat naat bed en wordt wakker als het ochtend is. Eventueel nog een keer naar de wc tussendoor, maar SLAPEN!

Tuurlijk weet je dat, wanneer je een baby krijgt, er 's nachts wel eens uit zou moeten. Dat doe je met liefde, je ziet dat lieve ukje, kruipt er tegenaan en aait over dat bolletje. Punt. Maar geloof mij, na 14 maanden elke nacht minimaal vier, maar gemiddeld toch zeker zes keer een kwartier in de weer zijn om je droppie weer rustig te krijgen, is het genieten van die nachtelijke momentjes er wel vanaf. Na maanden van zelden langer dan 2 uur aaneengesloten slapen, is er wel meer weg dan het genieten. Om maar eens te beginnen: concentratie, geheugen, geduld... Manlief en ik waren onszelf niet meer, de wanhoop was nabij. 

Inmiddels waren we ongeveer overal actief qua hulp en begeleiding: fysio, prelogopedist (eten was ook moeilijk), kinderarts, KNO-arts, chiropraktor... Als we niet moe werden van de nachten dan was het wel van alle (semi)medische dagafspraken. Zelfs de neusamandel van ons kleine dropje is verwijderd: totaal geen verschil merkbaar. Dus je zoekt verder. De osteopaat werd aan het lijstje toegevoegd, meer uit wanhoop dan uit verwachting op beterschap. En zowaar, de dag daarna kon meneer eten! Dat was een mooi begin, maar qua osteopaat bleef het daarbij. Weer verder gezocht en terecht gekomen bij een bioresonantietherapeut (bij ons thuis 'mevrouw abracadabra' genoemd). Het advies: ukkie is gevoelig voor de straling van de babyfoon, dus haal die van de kamer. Dat is nu ruim anderhalve week geleden en sindsdien nog maar twee keer per nacht wakker! We slapen, zijn uitgerust en worden weer onszelf.

Het advies van mij aan iedereen met slapeloze nachten: probeer de babyfoon actie, maar vooral: blijf zoeken! Ga ook naar de abracadabra therapeuten, ook al geloof je dr niet in. Als het 'gewone' medische traject je niet voldoende helpt, leg je er niet bij neer!!! Zonder slaap houd je het niet vol. Je merkt pas hoe erg je erdoor heen zat, als je er weer bovenop bent. 

8 jaar geleden

Misschien juist andersom ;). Eerst alle (draadloze) apparatuur uit de directe omgeving of zelfs uit de kamer van je kindje halen en dan verder kijken. Heb je ook de tip gekregen om eventueel het bedje anders neer te zetten als het niet hielp? Soms is dat ook de oplossing. Gelukkig dat het nu nog maar 2x per nacht is. Ik hoop voor jullie dat het niet al te lang meer duurt voor jullie jongste nu ook door gaat slapen.

8 jaar geleden

Gelukkig hebben jullie uiteindelijk een oplossing gevonden. Ik zou daar zelf ook nooit aan gedacht hebben!