Snap
  • Baby
  • #alleenstaandemoeder
  • #singlemom
  • #reizenmetkids

Singlemomlife

voor het eerst op vakantie

Voor het eerst op vakantie als singlemom. Noem mij gek noem mij stoer, maar ik ga het doen! Wie van jullie heeft dat al gedaan? Voor mij is het bijna zover. Als alles meezit gaan Rey en ik in juli 2,5 week kamperen in Zuid-Frankrijk. Bij mij is kamperen mij met de paplepel ingegoten, er is tot mijn 18de verjaardag maar 1 zomer geweest dat we niet met mijn ouders zijn gaan kamperen en dat was na de geboorte van mijn zusje. Frankrijk, Italië, Kroatië, Slovenië en Tsjechië, wij gingen vroeger altijd een ruime 3 weken op pad, eerst met de vouwwagen en daarna met een caravan.

Toen ik vorig jaar zomer een verkoopadvertentie tegenkwam van een grote tent hoefde ik ook geen twee keer na te denken en heb ik hem gelijk gekocht. Want ik wil dat mijn mannetje ook met dat heerlijke vrije leven opgroeit. Ik wil hem zien en met hem genieten, ik wil herinneringen maken, ik wil hem meerdere culturen meegeven en vooral nog heel veel van deze mooie wereld laten zien.

Eigenlijk zou ik met Rey in maart al een paar dagen naar Malaga zijn gegaan maar dit kon vanwege Corona toen niet doorgaan. Voor nu wordt dit dus de eerste echte reis die we gaan maken.

Het is iets meer dan 1000km naar onze plek van bestemming en ik ben nu in mijn hoofd al bezig met de voorbereidingen. De autostoel is besteld en komt één dezer dagen binnen. Ik ben van plan Rey (achterwaarts) naast mij op de voorstoel neer te zetten, dit zodat ik zijn speentje of speelgoed etc dan kan aangeven. Ik weet nog niet of ik het in 1x ga rijden of dat ik ergens stop om te overnachten. Dat ligt aan de nacht(en) die ik daarvoor zelf heb gemaakt en natuurlijk aan Rey zelf. Ik ken de route goed en mede doordat ik bijna 5 jaar in Frankrijk heb gewoond ken ik op de route best een aantal plekken waar ik bij vrienden terecht kan, en zo niet zijn er genoeg hotelletjes te vinden aan de weg natuurlijk.

Mijn ouders zullen er al zijn als wij aankomen, heerlijk idee dat ik dus niet na een lange reis nog in mijn eentje die tent op moet zetten. Ook komt mijn zusje met haar gezinnetje een paar dagen later aan. We creëren dus eigenlijk een stuk familiale gezelligheid maar dan in Frankrijk. Zo kan ik dus terugvallen op andere volwassenen die ik vertrouw in de omgang met Rey.

Naast de voorbereidingen in mijn hoofd heb ik van het weekend de tent een keer opgezet om alvast te oefenen. Sindsdien kriebelt het echt en kan ik niet meer wachten! Ik hoop dat het allemaal door kan gaan en dat niet een evt. verslechtering van de corona toestand zich aandient.

Ik merk wel dat ik minder onbevangen zo’n vakantie in ga. Ik ben dus echt wel aan het nadenken hoe ik dingen moet aanpakken. De eerste 5 uur ongeveer, totdat we Luxemburg voorbij zijn en zeg maar in Noord-Frankrijk komen zijn toiletten langs de weg een lastig puntje… Plassen zal er dus op neer komen dat Rey de draagzak in moet en dat kleine hokje mee in moet. Of dat deze mama gewoon naast de auto door de hurken gaat ;) . Gelukkig zodra we in Frankrijk op de tolwegen rijden zijn de toiletten er supernetjes en heb je zelfs zo’n invalide/babyhok, daar is ruimte genoeg om Rey goed te kunnen verschonen. Ik ben gewoon op vakantie vanaf de eerste minuut dat we de auto instappen. Of we het nu in 10 uur rijden of in 14 uur, dat maakt mij niet uit, zolang Rey het goed doet gaat het met mij ook goed.

Ik blijf nog even enthousiast dagdromen over onze aanstaande reis en ik hoop er nog velen te kunnen gaan maken. Na mijn vakantie zal ik uiteraard ook een eerlijk verslag geven hoe het ‘echt’ was.

Tips over dit onderwerp zijn uiteraard altijd welkom 

Liefs Marloes