Snap

Shantala Babymassage

Wat is Shantala Babymassage

Shantala Massage is in zijn oorspronkelijke vorm een totale lichaamsmassage voor baby’s. Shantala massage is een ritmische massage. Het in aandacht en met respect bezig zijn, is een van de grondpeilers van deze massagevorm.

Shantala babymassage is een traditionele massage afkomstig uit India, waar deze vorm van totale lichaamsmassage gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging van baby’s. De Franse arts Frederick Leboyer, bekend door de 1e onderwaterbevalling, introduceerde na een bezoek aan India deze babymassage in Europa. Hij zag dit als een manier om ons weer bewust te maken van het aanraken in aandacht.

Na de geboorte is voor ouders alles anders. Het masseren van je baby kan je meer zelfvertrouwen geven en je intuïtie ontwikkelen. Het geeft een moment van rust en aandacht voor elkaar. Heerlijk voor je baby, maar ook heerlijk voor jezelf. In onze maatschappij van 2 verdieners is de tijd die met het gezin wordt doorgebracht van essentieel belang. Het geven van babymassage kan zorgen voor een rustpunt en werkt dan heel bevestigend voor ouders en kinderen. Bovendien wordt de ontwikkeling van je baby gestimuleerd. De cursus is geschikt voor 1e kinderen, maar ook voor een 2e of 3e baby. Door de drukte van het gezinsleven kan dit misschien juist voor 2e of volgende kinderen een belangrijk moment voor jullie samen zijn. Ook bij adoptie kan babymassage een fijne manier zijn om de binding te stimuleren.

Speciaal contact door babymassage: Natuurlijk kent u uw kind als geen ander. Al in de zwangerschap had u samen contact. Bijvoorbeeld wanneer u uw handen op uw buik legde. En meteen na de bevalling reageerde uw baby al op uw stem. In de weken na de bevalling leert u elkaar steeds beter kennen.

Een speciale manier van contact krijgt u door uw baby iedere dag te masseren. Uw baby geniet van het aanraken en uw aandacht. U geniet van uw baby’s overgave en ontspanning. Door dit speciale contact krijgt u nog beter in de gaten wat uw baby eigenlijk zeggen wil. Bovendien is masseren prima voor de bloedsomloop en spieren van uw baby.

Ook voor baby’s die geboren worden na een probleemloze zwangerschap is de overgang van de warme, veilige baarmoeder naar onze grote mensenwereld een enorme verandering. Zelfs een “normale” bevalling is ook een zeer ingrijpende ervaring. Alles wordt anders, zowel voor het kind als voor de moeder. Een nieuw leven, een nieuwe relatie! Hoewel in de meeste gevallen moeder en kind elkaar zonder woorden aardig begrijpen, kan je via de babymassage toch iets extra’s toevoegen wat van onschatbare waarde is.

Door de baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van het kindje geactiveerd, slaap- en eetritme verbeteren. De ongemakken van eventuele darmkrampjes kunnen beter opgevangen worden, als je geleerd hebt om daarmee om te gaan. Baby’s die veel huilen en/of erg onrustig zijn, worden door de massage gerustgesteld en ontspannen. Baby’s die overstrekt zijn, hebben ook duidelijk baat bij regelmatige massage.

Groetjes Jose

11 jaar geleden

Susanne dank je wel voor je reactie, en super dat je er thuis mee door bent gegaan .Dat jullie er nog steeds van genieten. Heel mooi Groetjes jose

11 jaar geleden

Ik heb deze babymassage ook gedaan. Daar vond onze kleine meid het niet prettig. Ze had teveel last van prikkels. Maar thuis daar en tegen vond ze het heerlijk. Ze ontspande zich volledig. Zelf vond ik het ook heel fijn om te doen, want het was en is nog steeds een moeder dochter moment en ik geniet er nog steeds iedere seconden van. En daarna gaan we dan ook samen in bad, om het heerlijke moment ook fijn af te sluiten.

11 jaar geleden

Wat fijn te horen dat je er zoveel aan gehad heb Annick. Groetjes Jose

11 jaar geleden

Zelf heb ik ook shambala babymassage gedaan toen Quin 3 maanden oud was. Hij had veel last van reflux en darmkrampjes. Maar dit heeft wel geholpen om hem te laten relaxen. Ook had ik geen band met Quin door de PPD, maar door de massage kwam ik toch in contact met hem en dat heeft mij wel heel erg geholpen. Het is zeker een aanrader om te doen!