Snap
  • Baby
  • slapen
  • puckababy
  • schema
  • slaapschema

Schema van Luuk

eat, play, shit, sleep and repeat

Laatst vroeg ik op mijn instagram account wat jullie graag wouden lezen in mijn blogs; "Luuk zijn schema". Werd er gezegd, en ohja waar ik mijn leuke jurkjes koop haha. Nou over die jurkjes ga ik een andere keer dieper op in.

De eerste 10wkn met Luuk deden wij, kersverse ouders, maar wat... nooit is goed uitgelegd dat je je kindje het beste in zijn bed(of evt. draagzak/kinderwagen) moet leggen als hij alweer 1.5uur wakker is (scheelt ook per kind/leeftijd) i.p.v. steeds die kleine hazenslaapjes.

Toen Luuk rond de 11 a 12wkn was moest ik weer werken en dacht echt shit, er moet toch echt een oplossing komen want hij was zo vaak moe en s' avonds vaak oververmoeid. Ik hoorde via via dat het boek: "Baby in droomritme" een aanrader was.

Gekocht, gelezen en gelijk hun adviezen/schema's gebruikt. En wauw, na 1wk een heel ander kindje. Heel actief en gezellig als hij wakker was, en na 1.5uur wakker weer heerlijk kunnen slapen.

Luuk zijn schema met 4-5maanden. (Voor ons werkt dit goed, wij leggen Luuk sinds 3maanden in zijn eigen ledikant op zijn eigen kamer tijdens de slaapjes als we thuis zijn)

- 07.00u wakker, luier en fles van 180ml water + 6 scheppen voeding.

- 08.30u luier en naar bed 😴

- 10.30u wakker, luier, spelen en eventueel fruithapje

- 11.15u fles 180ml water + 6 scheppen voeding (erna weer lekker spelen)

- 12.00u luier en naar bed 😴

- 14.30u wakker, luier en spelen

- 15.00u fles 180ml water + 6 scheppen voeding (erna weer spelen)

- 16.30u luier en naar bed 😴

- 18.00u wakker, luier en groente hapje (erna spelen)

- 19.00u 180ml water + 6 scheppen voeding

- 19.30u luier en naar bed 😴

Soms kwam Luuk nog om 21.30u voor een toetje toe: 90ml water + 3 scheppen voeding.

Als ik er op uit ging voor een babydate, boodschap, afspraak met familie/vriendinnen dan hou ik Luuk (soms) langer op. Maar ik merk aan hem als hij moe is, dat hij hangerig is, gaapt en in zijn ogen wrijft. Dat is een teken dat hij naar bed wilt!

Ook word meneer soms eerder wakker, dan schuift het schema gewoon een beetje op. Ik hou gewoon die 1.5uur wakker tijd aan. Nu hij bijna zes maanden is hou ik 2uur wakker tijd aan en hij slaapt in een puckababy (hij slaat anders zichzelf keihard wakker)

Wij hebben dus echt onwijs veel baat gehad aan het boek "Baby in droomritme". Zelf miste ik die uitleg bij het CB omtrent het slapen! Dus voor elke ouder die nu met zijn handen in het haar zit met wat doe ik verkeerd?! Ga je verdiepen en oriënteren. En doe wat werkt voor jou, slapen in zijn bedje, slapen in de draagzak, kinderwagen of boven op jou. Maar hou je kindje niet te lang op (slapen = groeien)

(Niet gesponsord trouwens, gewoon een mama die het heerlijk vind hoe goed haar kindje slaapt na het advies gebruikt te hebben van het boek)

Snap