Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Sam 5 maanden: rolling, rolling, rolling!

Sam is alweer 5 maanden oud! Deze maand lees je over omrollen, het eerste weekendje weg zonder Sam en met wagen en al onderuit gaan...

Afgelopen week stonden manlief en ik in de keuken, toen we vanuit de box in de woonkamer een muziekje hoorden. Het muziekje kwam van één van Sam zijn speeltjes, waar hij op dat moment mee aan het spelen was. Manlief keek me aan en zei: ‘Herinner je je nog het moment dat Sam dit voor de allereerste keer deed en we dit al bijzonder vonden?’ Dat moment lijkt inmiddels alweer veel te lang geleden. Puur en alleen omdat de ontwikkelingen bij een baby zo belachelijk snel gaan. Verwonderden we ons een paar maanden geleden nog over het feit dat Sam voor de eerste keer lachte en zijn eigen handjes had ontdekt, deze maand kan hij ineens omrollen. Helemaal zelf!

Weekendje weg

En ik had zijn eerste keer omrollen nog bijna gemist ook. Ik ben deze maand namelijk voor het eerst een heel weekend weggeweest zonder Sam en dat was precies het weekend dat hij het rollen een beetje ging ontdekken. Voordat ik wegging stuurde één van de yoga mama’s in de app groep: ‘Zijn die van jullie ook al aan het omrollen?’. Sam was er op dat moment voor mijn gevoel nog helemaal niet mee bezig en dus antwoordde ik: ‘Nee’. Ik wist wel meteen wat me te wachten stond. Ik hoopte alleen dat Sam nog eventjes zou wachten met omrollen totdat ik weer terug zou zijn van het weekendje. En dat deed hij gelukkig…

Het was deze maand tijd voor het jaarlijkse weekendje weg met mijn softbalteam. En hoewel ik er super erg naar uitkeek, vond ik het ook wel lastig om voor het eerst een heel weekend weg te gaan zonder Sam. Hij had al weleens een nachtje ergens anders gelogeerd, maar ik had hem nog nooit een heel weekend niet gezien. Achteraf gezien is het me heel erg meegevallen. De enige keren dat ik mijn knuffelkont echt miste was als manlief weer eens veel te schattige foto’s doorstuurde. Maar we hebben zó veel lol gemaakt dit weekend dat er niet echt ruimte was voor heimwee. En om heel eerlijk te zijn was het na vier maanden ook wel een keertje lekker om een heel weekend voor mezelf te hebben.

En.. actie!

Dat ik nog maar net op tijd terug was bleek toen manlief mij de avond erna riep. ‘Lieffie kom snel, Sam is aan het rollen!’ Hij had het net een keertje gedaan, maar gelukkig wilde Sam het voor zijn moeder nog een keertje demonstreren. Het is zo bijzonder om dit voor de eerste keer te zien. Je weet dat er veel gebeurt in het hoofdje van een baby, maar het moment dat je die ontwikkeling ook echt daadwerkelijk met eigen ogen kunt aanschouwen is zó bijzonder. Ineens kan hij het. Zo trots als een pauw sta je daar als ouders naast de box. Deze sentimentele doos werd er gewoon een beetje emotioneel van. Hebben meerdere mama’s hier last van?

Daarnaast merk je dat Sam relaties begint te ontdekken, hij begint dingen echt met elkaar te associëren. Zo wordt hij bijvoorbeeld helemaal wild als hij zijn fles ziet. Hij weet gewoon dat hij dan eten krijgt. Zodra hij de fles gespot heeft moet je dan ook niet proberen deze weer uit zijn zichtveld te halen, want dan is het brullen geblazen. En dat heeft hij bijvoorbeeld ook met zijn speen. Als hij hem niet ziet is er niets aan de hand. Maar heeft hij hem in de smiezen en neem je hem dan even mee om af te spoelen onder de kraan, dan is het gegarandeerd huilen.

Sam heeft deze maand ook de ballen aan zijn bed ontdekt. Aan de spijlen van zijn bed zitten ballen waar hij mee kan spelen. Alleen had hij dat eerder nog niet door, daar was hij nog te klein voor. Van de week hoorden we ’s ochtends echter getik uit zijn kamertje komen. We hadden geen idee wat het was, maar we hoorden wel dat hij wakker was. Toen we bij hem in zijn kamertje gingen kijken lag hij op zijn zij met de ballen te spelen. Zo schattig! Ik vind het helemaal zo’n leuk idee dat manlief hier zelf vroeger ook mee heeft gespeeld, het is tenslotte zijn bedje geweest.

De maand waarin…

Verder was dit de maand waarin ik met wagen en al onderuit ging in een spekgladde Koopgoot (en nee, dit lag niet aan de hoeveelheid aankopen die ik gedaan had), de maand waarin we eindelijk besloten een nieuwe luieremmer te kopen (toen manlief en ik in plaats van ruzie maakten wie Sam moest verschonen bijna ruzie maakten over wie de luier in de vieze stinkemmer moest gooien wist ik dat het genoeg was. Tip voor aanstaande mama’s: koop geen luieremmer met losse deksel!) en de maand waarin Sam ontdekt heeft dat hij bellen kan blazen en scheetjes kan laten met zijn mond en dit dan ook de hele dag door doet (ook met wortel in zijn mond). En natuurlijk is zijn eerste vaste hapje een feit. Maar daar heb je al alles over kunnen lezen in mijn vorige blog

8 jaar geleden

Ik ben blij om te horen dat ik niet de enige sentimentele doos ben!

8 jaar geleden

JA, ik heb het ook! Mijn jongste (2,5e maand) lacht heel veel. Bij het allereerste lachje kreeg ik kippenvel van top tot teen en waterige ogen.... ik ben echt een muts wat dat betreft. Heb het bij de oudste allemaal al meegemaakt maar het blijft zo machtig mooi al die eerste keertjes! Ik kijk er ook weer erg naar uit! En inderdaad wat een vreselijke emmers zijn het! Hier is de zak ook al tig in de emmer beland en al die luiers er weer uit te vissen is echt sh*t!

8 jaar geleden

Dat is een goeie! Het stomme van alles is, ik heb die luierzakjes gewoon standaard in huis. Had ik zelf ook kunnen bedenken haha.