Snap
  • Baby
  • Gezond
  • post

Roken

 Iedereen weet dat roken slecht is, maar toch merk ik in mijn omgeving dat het af en toe moeilijk is om rekening met anderen te houden.

In je eigen huis ben je eigen baas, maar wat doe je als je naar mensen toe gaat die roken? Vraag je dan of ze buiten roken? Blijf je weg als ze dat niet doen? Spreek je ze erop aan als ze roken waar je kind bij is?

Ik vraag me wel eens af hoe andere moeders hiermee omgaan. Wij vinden het erg belangrijk dat onze kinderen rookvrij opgroeien. In je eigen huis kun je natuurlijk gewoon zeggen dat mensen buiten moeten roken, maar wat doe je als je ergens anders bent?

Bij je ouders zul je dit nog wel kunnen vragen, maar hoe doe je dat als je naar een feestje gaat waar gerookt wordt? En hebben jullie er problemen mee als de kinderen boven in bed liggen dat er dan beneden gerookt wordt?

Wij zijn hier best wel streng in aangezien ik zelf allergisch ben en dat mijn kinderen absoluut niet gun. Natuurlijk is het dan nog niet zeker dat ze geen allergie krijgen, maar ik doe mijn best. Als ze een allergie krijgen dan weet ik in ieder geval zeker dat ik er alles aan gedaan heb om het te voorkomen.

Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken!

11 jaar geleden

De keren dat t voorkomt dat ze daar dan slaapt wordt er eigenlijk alleen in de keuken in de deuropening naar buiten gerookt, dus dan krijgt ze er ook niet zoveel van binnen. toen ik nog zwanger was toen rookte mn vriend zn laatste peukje wel binnen (als ik dan al op bed lag) maar dat ruik je de volgende dag dus echt niet meer (ik met mn overgevoelige zwangere neus toen niet) en de lucht kwam niet naar boven. Ik denk dat je best erin kan staan hoe je dat nu doet, en dat je heel soms wat flexibeler zou kunnen zijn mbt slapen boven met deuren dicht en beneden wel roken met raam/deur open...nou ja bij een anderen dan natuurlijk als zij jullie punt niet zouden snappen. ik denk dat veel mensen het wel snappen en anders kun je het vast wel bespreekbaar maken

11 jaar geleden

En als jullie bij andere mensen zijn? Als jullie de kindjes daar in bed leggen of die mensen passen op. Wordt er dan binnen gerookt? Wij hebben hier iedere keer gedoe mee om het over te brengen namelijk en af en toe heb ik het idee dat het allemaal aan ons ligt. Dat wij zo moeilijk zijn.

11 jaar geleden

nee ook niet, helemaal niet.

11 jaar geleden

En hoe doen jullie het als de kindjes in bed liggen? Wordt er dan wel binnen gerookt?