Snap
  • Avontuur
  • Buitenland
  • kenia
  • afrika
  • reizen
  • reizenmeteenbaby
  • meertalig
  • mixedfamily
  • mixedrace
  • Mixedbaby
  • Cultuur
  • cultuurverschillen
  • safaripark
  • safari
  • wildedieren
  • genieten

Rhys in Kenia

Rhys zijn leventje in Kenia

Velen kunnen zich moeilijk een voorstelling maken van ons leven in Nairobi, Kenia. Soms verklaren mensen mij zelfs voor gek dat ik daar met een baby woon. Geen zorgen! Ons leven is goed hier en we hebben toegang tot alles wat een mens nodig heeft in zijn/haar leven. Ons leven is nooit saai, soms gebeurt er nog wel eens wat en héél soms schiet ook in mijn hoofd de gedachte ‘wat doe ik hier eigenlijk?’, gelukkig ebt die gedachte meteen weer weg. 


Om een idee te krijgen hoe Rhys zijn nooit saaie leventje eigenlijk is, deel ik wat feiten over Rhys. 

Laten we beginnen met het beantwoorden van een veelgestelde vraag. 

1. Rhys zijn naam spreek je uit als 'Ries' en niet als 'Rijs'. 

Rhys zijn naam wordt vaak verkeerd uitgesproken. Ik heb zelfs de reactie gehad op mijn vorige blog dat Rhys zijn naam Kiprop klinkt als 'rijst met kip 'r op'. Haha, ik heb hier zelf wel even van moeten glimlachen. Voor diegene die dit gereageerd heeft; helaas, jouw 'grapje' gaat niet op. 

2. Toen wij het eens werden over Rhys zijn naam keken wij uit op Mount Kilimanjaro. 

We waren op safari in Amboseli. Ik was toen 13 weken zwanger. 

Snap

Amboseli National park met uitzicht op Mount Kilimanjaro.

3. Wij hebben veel bijzonder kraambezoek gehad de eerste weken namelijk;

- Een slang! Dit was 1 van de eerste dagen dat wij thuis waren uit het ziekenhuis. We lagen als kersvers gezinnetje te rusten in bed. Ik was Rhys aan het voeden en ondertussen staarde ik doelloos naar buiten. Op dat moment kroop er een grote groene slang over het muurtje in onze achtertuin. Gelukkig een ‘onschuldige’ slang.

- Een aap! Toen Rhys zo’n 4 weken oud was hebben we overlast gehad van een hele brutale aap, een sykes monkey. Deze aap kwam door ons keukenraam naar binnen en at iedere keer alle bananen op en liet een behoorlijke rommel achter. De eerste keer dat deze aap binnenkwam dacht ik dat er werd ingebroken. Ik lag ‘s middags op bed met Rhys en hoorde van alles vallen in de keuken, toen ik ging kijken was er niemand, maar de bananen waren weg. Ik wist toen nog niet dat de indringer een aap was. Deze aap was zo brutaal dat hij zelfs binnenkwam als we gewoon in de woonkamer zaten. 

4. Toen Rhys 7 dagen oud was hebben we een ongeluk gehad.

We waren onderweg naar het ziekenhuis voor een controle afspraak bij de kinderarts. Op een drukke rotonde in Nairobi knalde er een busje op de zijkant/achterkant van onze auto. Gelukkig hadden we alleen blikschade, maar de schrik zat er wel in. 

5. Rhys zijn eerste uitstapje was dus naar het politiebureau.

Daar moesten we meteen al het papierwerk regelen voor de auto en de verzekering.

Snap

De auto

6. Rhys is al 3 keer op safari geweest!

Living in Africa!

7. Rhys heeft de bigfive al gespot!

(oké beetje valsspelen, want eigenlijk hoort de luipaard bij de bigfive, maar wij hebben de cheetah gespot). Zijn eerste safari hebben we de leeuw, neushoorn, buffel (en giraffen, zebra’s, antilopes, nijlpaarden, krokodillen, struisvogels etc) gespot. Zijn tweede safari hebben we ook de cheetah gespot en in de trein naar Mombasa hebben we de olifant gespot.

Snap

Op safari

8. Rhys zijn lievelingsdier is een hond!

Wij hebben heel veel (straat) honden bij ons in de buurt en die blaffen veel. Wanneer hij een hond hoort blaffen, begint Rhys meteen te brabbelen en te wijzen. Hij is ook helemaal niet bang voor honden en als hij de kans krijgt, kruipt hij er direct op af. Rhys gaat iedere dag op ‘dog hunting’ met onze nanny, dan gaan ze honden zoeken bij ons in de straat.

Snap

Rhys in Nederland met het oppas hondje van opa en oma. Zijn beste vriendinnetje die 2 weken.

9. Rhys is (tot nu toe) een voorbeeldig kind in het vliegtuig/trein.

Wij zijn al 2 keer naar Nederland gevlogen (8 uur vliegen) en we zijn met de trein naar Mombasa gegaan (5.5 uur) en hij heeft zich voorbeeldig gedragen.

Snap

Rhys in het vliegtuig/de trein

10. Rhys wordt drietalig opgevoed.

Onze nanny spreekt enkel Swahili met Rhys, Andrew spreekt Swahili en Engels en ik spreek Nederlands (en Engels wanneer er niet Nederlandssprekende bij zijn).

Snap

11. Eigenlijk zou ik maar tot nummer 10 gaan, maar een grappig feitje is dat op het moment dat ik deze blog schrijf, ik in het donker zit; de stroom is net uitgevallen, dat gebeurt hier nog wel eens. 

Rhys zijn leven, vol avontuur en ‘nog maar’ 9 maanden oud. 

Living life to the fullest!

8 maanden geleden

Prachtig om te lezen

8 maanden geleden

Wat een mooi avontuur voor Jullie allemaal toch😍