Snap
  • Baby
  • slapen
  • doorslapen
  • puckababy
  • slaapzak
  • puckababypiep

Review - Puckababy Piep 0-3 maanden

Of je hebt er één of je hebt er nog nooit van gehoord, OF je bent anti-inbakeren. 

De Puckababy slaapzakken. In mijn zwangerschap hoorde ik voor het eerst over Puckababy het merk en de slaapzakken + inbakerzakjes. Veel over gelezen en kwam vrij veel voor in vlogs. Op weg met Google zag ik ook nog eens dat ze zóveel leuke printjes en kleuren hadden. Tsja, dan moet je bij mij zijn... Ik was verkocht. Al was het om uit te proberen en daarna in de kast te leggen.

Een aantal cadeaubonnen later besloot ik er een te bestellen genaamd : de piep. Dit is een inbaker slaapzakje van 0-3 maanden. 

Voordeel: ze kunnen zich niet wakker slaan + ik vind het totaal niet strak zitten dus bewegingsvrijheid genoeg alleen kunnen niet ver reiken, niet hoger dan de kin.

Nadeel: Ze zijn vrij prijzig, maar als je veel cadeaubonnen krijgt is dit het proberen waard! Elk kindje is anders.

Na de geboorte van Isabel Chloé op advies van de kraamhulp hup netjes onder de deken elke keer op een andere zij. Ze rolde zo vaak op haar rug dat ik dit al snel opgaf. Een mensje kan je nou eenmaal niet dwingen hoe hij of zij lekker slaapt. Vervolgens naarmate we paar weken verder waren kreeg zij voor elkaar om tijdens het huilen als ze de fles wilde zich zo omhoog te spartelen dat ze zonder deken lag. Nu staat de verwarming ook graag aan bij ons maar vond dit toch niet zo’n fijn idee. Als je stil ligt krijg je het nou eenmaal sneller koud. 

Toen de kraamhulp weg was heb ik gaandeweg overdag geprobeerd hoe ze de Puckababy piep vond. Ook vooral omdat ik zó bang was dat er iets gebeurde, geen idee wat?! Maar goed new moms weten dat je je soms druk kan maken om niets. Ze was beweeglijk en sloeg zichzelf regelmatig wakker of krabde zich. ‘S middags haar slaapje in de Puckababy beviel goed! Ze viel snel in slaap omdat ze zich goed geborgen voelde. Even paar keer woelen en ze viel in slaap. 

Toen we overgingen op de avond begon het doorslapen zelfs in die periode. ‘S avonds al ingebakerd met schone luier op schoot lekker warm worden en wiegen, laatste fles (Ik gaf wat meer zodat ze makkelijker de nacht door kwam) en toen...

Toen was het 07.00 WAT?!? Ze heeft doorgeslapen. Ik maakte een vreugde dansje en sinds die tijd slaapt ze fijn in slaapzakken en haar inbakerzakje.

Ik heb ook al als kraamcadeau de 4 seizoenen slaapzak gehad. Deze is van 6 maanden tot 2,5 jaar dus die gaat wat langer mee! 

Conclusie? Ik vind ze geweldig!