Snap

Resultaat na één week gipsen

Na de enerverende eerste behandeling, moest een week later het gips gewisseld worden.

vorige blog

Na een week waarin we een beetje gewend raakten aan een baby met twee gipsen beentjes gingen we terug naar het ziekenhuis voor een gipswissel. De eerste weken wordt het gips wekelijks gewisseld en masseert de orthopeed de voetjes zoveel mogelijk in een juiste stand. Die eerst week was best even wennen. Een baby met twee gipsen beentjes gaat lastig in bad. De meeste systemen met plastic zakken en afsluitbare gaten of postelastieken zijn bij een baby nog niet fijn. Daarnaast ben ik helemaal fan van de broekjes en boxpakjes met sokjes vast aan het broekje. Die kunnen niet. Doordat de beentjes tot aan de liezen in het gips zitten heb je ook opeens grotere broeken nodig en grote sokken.. Die kleine teentjes worden anders zo koud.

’s Ochtends de auto ingeladen, oppas geregeld voor onze 2-jarige dochter en op weg naar het ziekenhuis. Met heel veel spanning en zenuwen naar het resultaat na 1 week en ook heel erg blij. Bij een gipswissel mag je namelijk tussendoor je baby badderen! Er staat dan een kamertje klaar met een babybadje waarin je even rustig kunt zitten, badderen en voeden. Dit is een heerlijk moment voor de baby en de ouders. En ook slim bedacht, want na een bad en voeden slaapt een baby over het algemeen en dat maakt masseren en gipsen een stuk makkelijker.

Eerst ging het gips eraf. Dit gebeurt met een zaagje wat helemaal niet zoveel doet, maar voor mama en baby best wel veel lawaai maakt! Vol spanning wachten we totdat het gips en alle lagen verband eraf waren en waren verbaasd over het resultaat! Na 1 week stonden de voetjes nu in spitsstand maar wel recht voor de knie. Als de beentjes nu recht lagen, zag je zijn voetjes! Dat was nog niet eerder gebeurt. Verbazingwekkend hoe flexibel die voetjes zijn en wat er veel kan gebeuren in 1 week. Ik durfde alleen de voetjes niet aan te raken tijdens het badderen. Ik was te bang dat ze als elastiekjes weer terug zouden schieten in de oude stand… :-p 

volgende blog

7 jaar geleden

Gedaan!

7 jaar geleden

Zou je mij een priveberichtje willen sturen! Dankjewel

7 jaar geleden

Hoihoi, oke wat fijn om te horen. Ik zal even een privé bericht sturen Groetjes

7 jaar geleden

Handiger als ik ingelogd ben ;)