Snap
  • Baby
  • Voeding
  • moeders
  • borstvoeding
  • werken
  • respect
  • instantie
  • productie
  • aanleggen
  • vriezer

Respect voor moeders die werken en borstvoeding geven!

Ik heb er voor gekozen om mijn dochter groot te brengen met borstvoeding. Respect voor alle andere moeders die dat ook doen. Help mama_linda

Dit is de vierde week dat ik weer werk. In eerste instantie zag ik hier heel erg naar uit. Ik heb er voor gekozen om mijn dochter groot te brengen met borstvoeding. Respect voor alle andere moeders die dat ook doen. Ook als ik weer zou gaan werken zou ik bij de borstvoeding blijven.

Ruim op tijd ben ik begonnen met het aanleggen van een voorraad in de vriezer voor als het even wat minder gaat.

Ook had ik een hele berekening gemaakt met hoeveel ik zou moeten kolven en hoe vaak. Conclusie; iedere dag voor het slapen gaan, na de ochtendvoeding, 1x na de lunchpauze en 1x als ik thuis kom.

Een keer op het werk is heel weinig maar moest wel omdat het hier niet gewaardeerd wordt, in de kinderopvang notabene! Zo is er geen ruimte beschikbaar en wordt er veel over gekletst. Dat laatste boeit me niet zoveel; de meesten hebben zelf nog geen kinderen en zijn nu van mening voor de fles te kiezen en mijn kind vind ik belangrijker. Dat er geen ruimte is, maakt het echter moeilijker. Vaak zit ik op het invalidetoilet omdat ik daar privacy heb en elektriciteit.

Na twee weken bleek ook nog eens de productie terug te lopen waardoor ik nu twee keer per dag kolf op het werk en zo snel mogelijk vanwege de  vervanging die geregeld moet worden. Na een paar regeldagen in het weekend was de productie snel weer op orde ;)

Het afgelopen weekend begon ze echter ook de borst te weigeren en bleef ze huilen tot ze de fles kreeg. Toch iedere keer blijven proberen en de vierde dag (ik werk drie dagen) was het gelukt. Maarja, nu weer vier dagen werken. Deze week heb ik gelukkig nog genoeg op voorraad maar vanaf volgende week wordt het moeilijk. Morgen op het consultatiebureau maar eens om advies vragen. Hebben jullie nog tips of hoe is het bij jullie vergaan?

11 jaar geleden

Ik geef inmiddels ook 6 maanden borstvoeding en kolf op het werk af. Gelukkig denken ze bij mij wel goed mee. Hoewel ik soms ook opzoek moet naar een ruimte. Ik lees nu echter voor het eerst dat thee drinken van invloed is op je productie. Ik drink tijdens het kolven juist thee (groene of rooibos)omdat ik juist had gelezen dat warme drank ook kan helpen met kolven. Ga dus maar over op warm water. Wel begrijp ik je gevoel het snel snel te willen doen. Ondanks je wettelijk recht, je werk gaat gewoon door en je collega's werken ook gewoon door soort van schuld gevoel.

11 jaar geleden

merkte dat ik ook te weinig had met afkolven toen ben ik begonnen met kolven voor de voeding (met afkolven zijn je borsten nog niet helemaal leeg) mijn zoontje dronk de borsten dan leeg de eerste 2 voedingen had tie toen te weinig huilde om meer gaf per 20 ml afkolven melk er bij maar na 1 dag kon ik merken dat ik meer melk had zo heb ik een voorraad in de vriezer en 1 a 2 flesjes in de koelkast zelf heb ik een aantal in de vriezer omdat mijn dochter in groep 2 zit en hoofluis had gekregen voor dat ik het ook kreeg ( gelukkig niet gebeurt) als luizenshampo gebruikt mag je geen borstvoeding geven 24a36 uur

11 jaar geleden

Petje af voor je! je zet je echt in voor het welzijn van je kindje. Heel vervelend dat je geen medewerking krijgt van je collega's, dat zou je niet verwachten van mensen die op een kinderdagverblijf werken! Heb je het al eens aangekaart bij je leidinggevende? Zoals arnhemsimone ook al aangeeft: jij hebt veel rechten, en je werkgever is verplicht om zich aan bepaalde regels te houden. Zo heb jij wettelijk recht op die afgesloten ruimte met electriciteit en een bed om extra te kunnen rusten(!!) en extra pauzes tot 1/8ste van je werktijd. Mij is het niet gelukt, ondanks volledige medewerking van mijn baas, maar binnen 2 weken was de borstvoeding op en ging ik volledig over op flesvoeding. Dit keer ben ik veel beter geinformeerd en weet ik ook dat er een aantal dingen zijn die je kan doen om je productie weer te verhogen. Vaker kolven of aanleggen, chocolademelk of Ovomaltine drinken (is geen bewijs van, maar ik heb er persoonlijk wel goede ervaringen mee), niet lijnen en bovenal niet stressen. Is het een idee om eens voor te stellen om een presentatie te geven over borstvoeding en kolven? Is misschien gezien jullie beroep geen overbodige luxe, en hopelijk komt er dan meer begrip en steun ipv geklets? Heel veel succes!!

11 jaar geleden

Beste Linda, Lees deze informatie eens: http://www.ruimteomtekolven.nl/wetgeving_moeders.phpen Misschien maakt het je sterker richting je werkgever. Mij heeft het i.i.g. enorm geholpen. Ik ben eind vorig jaar gestart met 'Inzet voor Borstvoeding' en help graag vrouwen die niet meer weten waar ze informatie moeten vinden en wat ze nu moeten doen. Borstvoeding geven kan heel lang en heel goed gaan, maar je moet wel de juiste mensen vinden die jouw de juiste adviezen geven. Vriendinnen, familie heel aardig en goedbedoeld, maar mijn advies, zoek echt kundige mensen. Met 'Inzet voor Borstvoeding' ben ik die tussenpersoon, dus mocht je meer informatie willen, kan je mij altijd mailen:simonelip@hotmail.com. Ik heb er een toepasselijke column over geschreven: http://www.mamaplaats.nl/babys/voeding-babys/borstvoeding-voeding-babys/mijn-avonturen-als-kolver-onderweg/ Meer willen weten: Volg mijn Facebook website https://www.facebook.com/InzetVoorBorstvoeding?ref=tn_tnmn en geef het een 'like' . Het is een proberen waard!