Snap
  • Baby
  • Momslife
  • tripdownmemorylane
  • lutobaby
  • datisvastgeenhashtagwaarmensenopzoeken
  • levennaeenmegablaas

Remember me?

Zo, jullie kunnen weer ademhalen, ik ben er weer! Daar heb je lang op gewacht he? Wat zeg je? Niet? Je weet niet meer wie ik ben? auwtch.. ik snap het. Een jaar duurt ook lang, jullie leven ging ook verder, die van mij ook. Vandaar de lange radiostilte. Nou, daar gaan we weer dan. Hoi! ik ben 'mama op gevoel', maar je mag me ook Karin noemen. Ben je benieuwd waar ons verhaal ooit is gestart? Lees dan vooral eerst mijn oudere blogs terug, ik ga nu namelijk verder waar ik gebleven was. Oftewel, a trip down memory lane. Terug naar 2019, je weet wel, de tijd waarin we nog nooit van corona hadden gehoord, was dat niet fijn?

Pfoe, waar begin je. Na zo'n lange tijd niks geschreven te hebben, waar waren we ook alweer. Een jaar afwezigheid op mamaplaats is lang, ik heb genoeg meegemaakt om op papier te zetten. Ik ben nu alleen heel hard aan het nadenken over de chronologische volgorde van gebeurtenissen. 

JulanWaar we geëindigd waren met het verhaal, is dat hij in ieder geval de zwangerschap, geboorte en de maanden erna heeft overleefd. Het risico dat dit nog teniet werd gedaan, is inmiddels zo klein, dat het leven verder ging. Om de zoveel tijd een controle, dat dan weer wel. dat hoort erbij, en dat is maar goed ook.  Echo's en nierscans, bloedprikken, urine controleren, dit alles om ervoor te zorgen dat het goed met hem blijft gaan.Maar verder is het vooral volop genieten, het is een heel vrolijk mannetje. Gevalletje FOMO (fear of missing out) is het ook behoorlijk. Alles heeft hij in de gaten, en hij wilt overal bij zijn. Heerlijk kind is het!

Snap
Snap

En  toen, augustus 2019Wauw! Time flies! Julan is inmiddels een halfjaar oud. Alle problemen die we tijdens de zwangerschap en de periode daarna hebben doorstaan, zijn al lang niet meer op de voorgrond aanwezig. Het leven gaat door, zoals bij ieder ander.  De controles nemen ook af, 1x per 2 a 3 maanden moeten we met hem naar het ziekenhuis, zo'n last is dit inmiddels niet meer. We werken beiden fulltime, Julan gaat op vaste dagen naar de opvang, en verder proberen we zoveel mogelijk tijd met hem en elkaar door te brengen. Julan is verder zo'n makkelijk kind (wacht.. we zijn nog steeds in 2019 he lezers, 2020 volgt nog. In 2019 lag hij nog lekker te chillen in de box terwijl mama een boek las en een koppie koffie dronk) dat wij het hebben van een kind, totaal niet als last zien. Moeders met nachtbrakers en vroege vogels moeten de volgende zin ff skippen:Hij slaapt dan ook gewoon hele nachten door, en meld zich 'sochtends ergens rond half 10 wel een keer, ja euh.. wie zou dit nou als 'last' bestempelen.Zo'n box-chillend, goed slapend en vrolijk kind, beviel dusdanig goed.. dat ik eind augustus alweer met een nieuwe positieve zwangerschap-stest in mn handen stond. Euh say whaaat? Julan is pas een halfjaar oud, en hij word nu al GROTE broer? 

Snap

Komende periode zal ik de draad van het schrijven weer wat meer oppakken, maar pin me er niet op vast wanneer dit zal zijn. Die positieve zwangerschapstest was in augustus 2019, voor de snelle rekenaar; Ja! inmiddels hebben we een dreumes van 1,5 jaar, maar ook een baby om voor te zorgen. En mijn zwangerschapsverlof van baby nmr 2 is inmiddels ook alweer achter de rug (ja ook daar komt nog wel een blog over, wie wil er nou niet dat ik ook nog ff mn plasje doe over de coronaperiode?)

Hopelijk tot snel, ik beloof er dit keer geen jaar meer over te doen!

3 jaar geleden

Ja dat kan! Leuk om met je in contact te komen, ik ben heel benieuwd! Stuur maar een mailtje naar mamaopgevoel@hotmail.com ik ben nu nog aan het werk, dus kan zijn dat ik wat laat reageer

3 jaar geleden

Met onze dochter gaat het op zich goed! Misschien dat ik je gewoon even een mail kan doen :-) ?

3 jaar geleden

Oh een dochtertje zelfs! Hoe gaat het nu met haar? Zelf ook nog nooit een positief verhaal gelezen hierover buiten m'n eigen ervaring om, ben wel benieuwd hoe het bij jullie verlopen is!!

3 jaar geleden

Wat fijn te lezen dat het goed gaat met Julan en dat zijn Luto naar wens onder controle is, ikzelf heb een dochtertje geboren in 2019 met een megablaas en stuwing en had tot jou verhaal eigenlijk nog niet zo'n ervaringsverhaal gevonden. Ik ben er benieuwd naar alle vervolgverhalen en hoe jij dit ervaart :-) lieve groet Marjoleine