Snap
  • Baby
  • Voeding

Relacteren.....altijd te proberen !

Als de borstvoeding niet lukt in de kraamweek.....is er altijd nog de mogelijheid van het opnieuw te gaan proberen.....het kan echt !!

In de kraamweek wilde onze dochter niet lang genoeg wakker blijven om effectief te drinken. Ze was 2 weken te vroeg.....misschien lag het daaraan....ze lag heerlijk tegen mijn borst aan te slapen, maar lekker doordrinken...ho maar. We zijn begonnen met haar regelmatig aan te leggen toen ze geboren was, zo´n iedere 2 uur.....dat ging nog wel, maar na 3 dagen kwam de stuwing op gang (en dat is echt een ramp bij mij, zo hard en vol als mijn borsten dan zijn.....en het doet zeeeeer !!!)  en toen er genoeg melk voor haar was werd ze steeds slaperiger en trager. Ik heb al snel afgekolfd en die voeding in een flesje gegeven, om het op gang te houden , maar ja....met nog 4 kinderen erom heen is dat niet zo´n succes. Ten einde raad ben ik na 7 dagen overgegaan op de fles....de afgekolfde melk gaf ik haar erbij. Ik kolfde alleen maar om het draaglijk te houden, niet om het op gang te houden....ik zag er echt geen gat meer in met die borstvoeding en haatte de borstkolf. Aan het eind van de 2 de week werd mijn dochter eindelijk wakker, en toen begon het toch weer te kriebelen...zou ik niet toch....ik had nog wel wat melk dacht ik...weet je wat, ik probeer het gewoon dacht ik toen. Ik heb haar toen iedere 2 uur aangelegd de eerste 2 dagen en een flesje daarbij aangeboden want ze kreeg nog niet genoeg bij mij. En nu....ze is nu ruim 3 maanden en krijgt volledig borstvoeding....zo fijn dat het toch nog gelukt is. Mochten er hier meer moeders zijn die na een week of langer proberen ermee stoppen omdat het teveel vergt of niet wil lukken .....weet dan dat je het weer op kunt pakken. Het blijkt niet altijd te lukken om weer volledig te gaan voeden , maar al kun je de helft van de flesvoedingen vervangen door borstvoeding....dan nog is het heel waardevol zowel voor jezelf als voor je kindje. Dus.....relacteren....kun je leren ! Je vind er ook goede tips over op het internet. Succes !